Είπαμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Ουδείς εξέφρασε τη Ζάκυνθο!

Αυτοί που θέλουν να “σκοτώσουν” και να πουλήσουν τη χώρα μας, θέτουν εκβιαστικά διλήμματα και ζητούν αποφάσεις και νέες θυσίες από το λαό, τον οποίο έχουν βάλει με την πλάτη στον τοίχο και το “πιστόλι στον κρόταφο”!
Σε αυτό το σημείο, έρχεται η ώρα της πολιτικής συνείδησης για όλους τους βουλευτές, πολιτικούς και πολίτες. Γιατί, όπως γράφει και ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καβάφης: “και αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: Μην την εξευτελίζεις”. Και θα συνεχίσουμε με ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή, ο οποίος αναφέρει στο ποίημά του “Η μεγάλη άρνηση”:
“Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα,
που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε,
φανερώνεται αμέσως όποιος το ‘χει μέσα του το ΝΑΙ,
και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει, στην τιμή και στην πεποίθησή του.
Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει, αν ρωτιούνταν πάλι ΟΧΙ θα ξανάλεγε,
κι όμως τον καταβάλει εκείνο τα’ ΟΧΙ – το σωστό- εις όλην την ζωήν του”
Στην κρίσιμη αυτή ώρα για την χώρα μας, οι δυο πολιτικοί μας εκπρόσωποι, δηλαδή ο πρώην Βουλευτής Δημήτρης Βαρβαρίγος και η διάδοχός του,
Μαρία Κλαυδιανού, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο δίλημμα, λέγοντας το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ.
Ο κ. Βαρβαρίγος είπε ένα ιδιότυπο ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο και παραιτήθηκε και η κ. Κλαυδιανού ορκίσθηκε και είπε ΝΑΙ στα μέτρα. Ο καθένας έπραξε αυτό που του υπαγόρευσε η συνείδησή του. Και οι δυο θα κριθούν από την ιστορία και το λαό!

Λεπτό προς λεπτό στο διαδίκτυο!
Το συγκλονιστικό βράδυ του Σαββάτου, η εφημερίδα μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της (από το 1994), ανακοίνωσε όλες τις εξελίξεις, μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης στο διαδίκτυο
www.imerazante.gr με συνεχείς αναρτήσεις στο twitter @imerazante και στο κοινωνικό δίκτυο facebook (imera). Ο ρυθμός ήταν αστραπιαίος και σε κάθε περίπτωση αποκλειστικός, αφού αναρτήθηκε ακόμη και το έγγραφο παραίτηση του Βουλευτή.
Στον ίδιο χρόνο όλες οι πληροφορίες από την «Ημέρα» έφθαναν mobile και στα “έξυπνα κινητά” τηλέφωνα, μέσω της μοναδικής εφαρμογής που διαθέτει η εφημερίδα σε μορφή android και iphone.
Η νέα εποχή ήρθε! Η Ζάκυνθος πρωτοπορεί αφού η εφημερίδα είναι η δεύτερη επαρχιακή στην Ελλάδα (μετά τη Νέα Κρήτη) που μπήκε στο… μέλλον. Όλες οι ανακοινώσεις έτυχαν σημαντικού σχολιασμού δεκάδων συμπολιτών μας που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα.

Το ψυχολογικό 50% – 50%
Το επαχθές και επικοινωνιακό 50-50 είναι εκείνο που ταλανίζει τη συνείδηση εκείνου, που βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη απόφαση.
Γνώση; Ένστικτο; Ρίσκο; Εμπειρία; Επικοινωνία; Τι είναι εκείνο που σε βάζει να πάρεις μια μεγάλη απόφαση;
Ο Δημήτρης Βαρβαρίγος, το Σάββατο το μεσημέρι, βρέθηκε μπροστά στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας στους Βουλευτές του, για την ψήφο στα νέα μέτρα, τονίζοντας ότι θεωρεί πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας για όσους διαφωνούν την παραίτηση.
Ο Βουλευτής Ζακύνθου, επειδή είχε, ήδη, αποφασίσει να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στην οποία του γνώριζε ότι παραιτείται του αξιώματός του, υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα:
“Κύριε Πρόεδρε,
Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κάλεσε όσους Βουλευτές έχουν πρόθεση να μην ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, να παραιτηθούν από τη Βουλευτική τους έδρα, ως αξιοπρεπέστερη λύση. Επειδή δεν προτίθεμαι να ψηφίσω άλλα επαχθή και, όπως αποδείχθηκε, αναποτελεσματικά μέτρα εις βάρος του λαού μας, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από την βουλευτική έδρα της Ζακύνθου».

Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος
Επιπροσθέτως, ο κ. Βαρβαρίγος, σε ζωντανές δηλώσεις του στο “IONIAN CHANNEL”, λίγο μετά την παραίτησή του, το Σάββατο το βράδυ, πρόσθεσε: “Είχα δηλώσει, πριν από μια εβδομάδα, ότι δεν είχα πρόθεση να ψηφίσω τα μέτρα, που μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων και καταργούν τα δικαιώματά τους
Όταν ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι είναι αξιοπρεπέστερο να παραιτηθεί εκείνος που δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, αμέσως υπέβαλα την παραίτησή μου, γιατί δεν είχα άλλη επιλογή!
Εάν ο κ. Παπανδρέου δεν είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, θα παρέμενα Βουλευτής και θα καταψήφιζα τα μέτρα”.
Στην ερώτηση εάν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος Βουλευτής ο κ. Βαρβαρίγος απάντησε ρητά και κατηγορηματικά: “Όχι! Το έχω, ήδη, δηλώσει, εγγράφως, προ πολλού, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όμως, η ζωή συνεχίζεται και θα εξακολουθήσω την πολιτική και κοινωνική μου δραστηριότητα, όπως κάθε πολίτης”!
Η απόφαση του Δημήτρη Βαρβαρίγου να παραιτηθεί θέτει τέλος στην πολιτική του καριέρα, γιατί “αποστρατεύτηκε”, όπως χαρακτηριστικά είπε στο στενό του περιβάλλον.
Ο πρώην Βουλευτής του νησιού μας αποφάσισε να αποχωρήσει από το πολιτικό προσκήνιο, διότι, εδώ και πολύ καιρό, αντιμετώπιζε έντονα συνειδησιακά προβλήματα, δεδομένου ότι τα μέτρα και το μνημόνιο, που είχε ψηφίσει στη Βουλή, δεν οδήγησαν σε έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά, αντιθέτως, την οδηγούσαν πιο βαθιά στην ύφεση.
Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να πει «όχι» και παραιτήθηκε, μετά από 38 χρόνια συνεχούς και έντονης πολιτικής δραστηριότητας, δοθέντως ότι εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974. Από τότε μέχρι σήμερα, ο κ. Βαρβαρίγος έχει διαγράψει μια πορεία σοβαρότητας, ήθους και αξιοπρέπειας, την οποία αναγνώρισαν οι Ζακυνθινοί εκλέγοντάς τον τρεις συνεχόμενες φορές Βουλευτή, το 2004, το 2007 και το 2009.
Είναι γεγονός ότι ο πρώην Βουλευτής έπραξε ένα χρέος απέναντι στο λαό και την κοινωνία, ικανοποιώντας την επιθυμία των συμπολιτών του να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο. Άλλωστε η λαϊκή έκκληση θυμίζουμε ότι γιγαντώθηκε μέσα από την εφημερίδα μας την προηγούμενη Παρασκευή.

Μια άλλη όψη
Αν δεχτεί κάποιος ότι τα social networks απηχούν ένα κοινωνικό βαρόμετρο, θα αντιληφθεί μέσα από επώνυμα σχόλια (και όχι ανώνυμα – χυδαία blogs), ότι πολλοί ήταν εκείνοι οι συμπολίτες που θα ήθελαν τον Δημήτρη Βαρβαρίγο μέσα στη βουλή, να ψηφίζει ΟΧΙ και να παραμένει στη θέση που τον έστειλε η πλειοψηφία αυτού του τόπου. Να εκφράσει τη Ζάκυνθο. Κάποιοι αντέδρασαν γράφοντας «μένεις και παλεύεις παλικαρίσια» «φωνάζεις με τόλμη τα πιστεύω σου». Η απόφαση Βαρβαρίγου έχει δύο σκέλη. Σαφώς ΟΧΙ στα απεχθή μέτρα, αλλά ΝΑΙ στην κομματική πειθαρχία και προσήλωση στον αρχηγό. Πάντως με την απόφασή του αυτή (νίπτω τα χείρας μου), η Ζάκυνθος ποτέ δεν βροντοφώναξε το ΟΧΙ, μέσα στη βουλή, αλλά στο τέλος- τέλος είπε ΝΑΙ!

Μ. Κλαυδιανού: «Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ψηφίσω τα νέα μέτρα»!
Η Μαρία Κλαυδιανού «ορκίστηκε» Βουλευτής Ζακύνθου κάτω από δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες.
Σημειωτέον ότι είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειάς της, που θα καθίσει στα έδρανα της Βουλής, μετά τον πατέρα της Γιώργο Κλαυδιανό.
Η νέα Βουλευτής του νησιού μας, στενή φίλη και συνεργάτις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ως πρώτη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, στην εκλογική αναμέτρηση του 2009, αποδέχθηκε, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Βαρβαρίγου, την εκπροσώπηση του νησιού μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με προφορική δήλωσή της στον Πρόεδρο της Βουλής.
Αμέσως μετά την κατάθεση της αποδοχής, σε δηλώσεις της στο “IONIAN CHANNEL”, η κ. Κλαυδιανού σημείωσε: “Είναι ώρα υπευθυνότητας από όλους που μετέχουμε στο δημόσιο βίο της χώρας αλλά και για κάθε πολίτη. Δεν είναι ώρα για τσάμπα μαγκιές και για υπεκφυγές. Σε αυτό, λοιπόν, το σκηνικό αποδέχομαι και αναλαμβάνω τα καθήκοντα της Βουλευτού Ζακύνθου και ευχηθείτε μου καλή επιτυχία!
Συμφώνησα, μετά από πάρα πολύ σκέψη και προβληματισμό, και αποδέχθηκα να ψηφίσω τα μέτρα και τη δανειακή σύμβαση, παρότι γνωρίζω ότι είναι κοινωνικά άδικα και πονάνε πολύ.
Δυστυχώς, θεωρώ ότι εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, σήμερα, με όλα τα λάθη που έχουν συντελεσθεί από το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ψηφίσω τα νέα μέτρα”.
Ερωτηθείσα για τη συνεργασία της και τη μακροχρόνια φιλίας της με τον κ. Βενιζέλο, η κ. Κλαυδιανού είπε: “Πρόκειται για βαθιά σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου”, και πρόσθεσε: “Εκτιμώ πολύ την προσπάθειά του, διότι ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Οικονομικών σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση και έβαλε «πλάτη», προκειμένου να σώσε ό,τι περισσότερο γίνεται”!

Το πρωτοσέλιδο της “Ημέρας”
Καθοριστικής σημασίας από ότι φάνηκε ήταν το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της “Ημέρας” με τον τίτλο “Να μην ψηφίσει ο Βουλευτής το θάνατο της Ελλάδας” δηλώνοντάς του περίτρανα ότι είναι ώρα ευθύνης και κανένα νέο μνημόνιο και καμία συμφωνία για νέα μέτρα, που θα μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση, δεν πρέπει να υπογραφεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή. Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μας υπήρχε και επιστολή συμπολίτη μας ο οποίος ζητούσε από τον κ. Βαρβαρίγο να του απαντήσει με ποιο τρόπο προασπίζει την ευημερία και ανάπτυξη του Ζακυνθινού λαού; Με ποιο τρόπο προασπίζει τα ζητήµατα εθνικής κυριαρχίας, που έχουν εγερθεί, εξαιτίας της νέας δανειακής σύµβασης;
Με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση συναινεί στην αποδοχή των προβλεπόμενων μέτρων; Με ποιο τρόπο προασπίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας;
Συμπερασματικά όλα αυτά ήταν εκείνα που πυροδότησαν τις τελικές αποφάσεις του πρώην Βουλευτή του νησιού μας, ο οποίος επέλεξε να συγκρουστεί με το κατεστημένο συντασσόμενος στο πλευρό των συμπολιτών του.
Αυτό που ποτέ δεν θα εξηγήσει κανείς είναι εάν τελικά η Ζάκυνθος είπε ΝΑΙ ή ΟΧΙ μέσα από τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους της. Για άλλη μια φορά διυλίσαμε τον κώνωπα!

Με επανάσταση ανατρέπεις,
με θέληση, έμπνευση και δουλειά αλλάζεις

Τρία χρόνια τώρα προσπαθούμε, να καταλάβουμε αυτό που μας λένε φωνές από το μέλλον, ότι «τα πάντα αλλάζουν γύρω μας».
Οι μέρες που έρχονται, μας επιβάλλουν να σκεφτούμε διαφορετικά όλα όσα επικοινωνούσαν γύρω μας, σαράντα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση και δεν δίναμε καμία σημασία. Η Ελλάδα, είμαστε όλοι εμείς οι Έλληνες. Όπως λέει και ο γκουρού της επικοινωνίας, κ. Οικονομίδης, όχι μόνο Greece αλλά Greeks! Είναι δικές μας οι ευθύνες και για άλλη μια φορά, τις μεταφέρουμε σε τρίτους… Θα μας κάνουν, θα μας δείξουν, θα τους πετάξουμε στη θάλασσα, θα τους γιαουρτώσουμε, σχοινί και σαπούνι, φτάνει πια η κοροϊδία, κλπ κλπ κλπ.
Νωπές οι μνήμες μιας προχθεσινής κάλπης, που στήθηκε για τις περιφερειακές εκλογές και την ξανακάναμε γαργάρα… Πάλι στείλαμε στα έδρανα των αποφάσεων της ζωής μας, τα παιδιά του πολυτεχνείου, της μεταπολίτευσης, του ζεϊμπέκικου, της νομαρχιακής, όλους τους πρώην… «κάτι», τους οκνούς δημοσίους υπαλλήλους και μεταξύ αυτών κάτι τυπάκια που δεν δούλεψαν ποτέ τους αλλά είχαν χρόνο, ώστε γυρίζοντας στα χωριά να υφαρπάξουν την ψήφο εκείνου που σήμερα ψάχνει με το «τρακτέρι» στα βουνά για ξύλα γιατί δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο, ο γιος του πάει φαντάρος στις Σέρρες, η οικοδομή έπαψε, τα χέρια του πονάνε με το κατσουριδέλι γιατί τόσα χρόνια μάζευαν τα λιόφτα οι αλβανοί. Το καλοκαίρι η γυναίκα του θα ξαναπάει για καμαριέρα – αν την πάρουν φέτος – αλλά το χειμώνα ο ΟΑΕΔ δεν φθάνει ούτε για τεκμήρια, ούτε για ρεύμα, ούτε καλά καλά για το σήμα του Golf που πήρε ο γιος…
Στείλαμε πάλι τους εξηντάρηδες και βάλε, τα γεροντοπαλίκαρα που δεν θυμούνται τίποτε άλλο παρά το ότι ανάτρεψαν την χούντα και έκαναν διαφώτιση, αλλά δεν ξέρουν τι σημαίνει freddoutsino, ipad, ryn air, twitt, google, brand, social net, marketing, σύγχρονη κοινωνική τάση, έμπνευση, αυτοπεποίθηση, εικόνα, δυναμική, επικοινωνία, συγκοινωνία…
Τρύπωσαν και στο fb να βρούν νέα πελατεία και δεν ξέρουν τι να πούνε ή τι να γράψουν…. Γίνονται γελοίοι αλλά την παλεύουν… «Καλημέρα σε όλους τους φίλους», «να έχετε μια υπέροχη μέρα»… «πολύ καληνύχτα σας», «να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο» … «βρέχει πάλι σήμερα»!!!! Και δωστου φώτο από «βαφτίσια και γάμους»…
Αυτοί θα μας σώσουν!!!
Ποιος κάνει σήμερα σε έναν «αρχαίο» αμήχανο τύπο follow ή add?
Και όμως εμείς!
Το έχουμε κάνει, το κάναμε και θα το ξανακάνουμε!
Δεν θέλουμε να αλλάξουμε.
Έτσι μάθαμε, αυτά ξέρουμε, αυτά θα μεταφέρουμε στα παιδιά μας, αυτοί είμαστε.
Λέμε ΟΧΙ στα μέτρα, αλλά μέσα μας δεν έχουμε αποφασίσει να τραβήξουμε το νέο δρόμο μας, με κόπο, με έμπνευση, με όραμα, νέες απόψεις, με delete στο χαμένο παρελθόν, εμπειρία και γνώση. ΟΧΙ και ο Θεός βοηθός θα έρθει το σχέδιο Marsal…
Λέμε ΝΑΙ στα μέτρα, γιατί νοιώθουμε μια ασφάλεια… ότι θα ξαναέρθουν σύντομα οι «παλιές καλές μέρες»… της ημιμάθειας, της βαρεμάρας και της ευχαρίστησης του αγράμματου υποσυνειδήτου μας που ξεχειλίζει από χαρά όταν καταναλώνει… άχρηστα σκουπίδια.
Λέμε ΝΑΙ σε μια γενιά πολιτικών που είναι επικίνδυνοι, αλλά στο πρόσωπό τους βλέπουμε τις παλιές καλές μέρες μας… Βλέπουμε τον Λευτέρη Πανταζή με τα γαρύφαλλα στην πίστα, τους Ολυμπιονίκες της ντόπας, τα πυροτεχνήματα του 2004, τον αμνημόνευτο δημόσιο τομέα μας, την ονειρεμένη ειδικότητα που μας έδινε – όχι το εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά – μια συλλογική σύμβαση εργασίας, μετά την πρώτη τριετία, χωρίς να γίνουμε καλύτεροι σε τίποτα, το γραφείο που μας έκανε επιχειρηματίες και παράγοντες της κοινωνίας, τα τείχη των νέων σπιτιών μας, την καλογυαλισμένη βέσπα των 500 κυβικών, τις πασίεντζες των windows, τα τηλέφωνα του διευθυντή της τράπεζας που μας ικέτευε να πάρουμε δάνειο χωρίς προσημείωση και τις σκόρπιες πιστωτικές καρτες…, τα χιλιάδες iphone που μας γεμίζουν το χρόνο με τα παιχνίδια και τα chat… για να μην νοιώθουμε μόνοι στην αναμονή, τα απίστευτα κέρδη των βεραμέντε παροχέων υπηρεσιών με την κρατική πατρική φροντίδα!
Μας είναι οικείοι και τους εγκρίνουμε.
Δεν μπορούν όχι να σταθούν απέναντι σε μνημόνια και να εμπνεύσουν την επόμενη μέρα, αλλά ούτε να τεντωθούν απέναντι σε ένα υπουργείο για να έχει ένα νησί συγκοινωνίες χειμωνιάτικα!!!
Ο συμπαθής και έντιμος συμπολίτης Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο καθηγητής μας, έπραξε με την ίδια λογική. Αυτό ήξερε, αυτό του δίδαξε η πολιτική της μεταπολίτευσης και των Νομαρχιακών, αυτό είχε σαν εμπειρία των εκπομπών μηνυμάτων του λαού στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
Έσωσε, την πολιτική του προσωπικότητα, αφήνοντας ελπίδες για την πολιτική του ενασχόληση στο αύριο.
Αφορμή οι λέξεις του ΓΑΠ, που τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση. «Όποιος δεν υπερψηφίσει το μνημόνιο, καλύτερα να παραιτηθεί». Κομματική πειθαρχεία και εύκολη έξοδος. Σάλτο! Πιλάτος! Ο μόνος που ιστορικά δεν έφταιξε!
Ο Δημήτρης Βαρβαρίγος παραιτήθηκε, βάζοντας τέλος στην προσωπική ψυχολογική του καταπίεση.
Η Δημοκρατία που υπηρετούν και επαγγέλλονται λέει, ότι ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ εκφράζει έναν λαό 40.000 κατοίκων μέσα στο σπίτι της ίδιας της δημοκρατίας, την Βουλή των Ελλήνων. Όταν ο πρόεδρος της βουλής φωνάξει: «Βουλευτής Ζακύνθου», η φωνή που θα ακουστεί είναι του λαού της Ζακύνθου και πολύ θα ήθελε αυτός ο κόσμος να μάθει κάποτε την αλήθεια. Τι φώναξε η Ζάκυνθος στην Βουλή των Ελλήνων απέναντι στο νέο μνημόνιο; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Ποτέ δεν θα μάθουμε.
Ο εκπρόσωπος του τόπου ήταν ακούσια απών.
Και ποια ήταν η φωνή; Αυτή που επιτάσσει ο νόμος. Ο επόμενος.
Ποιος ήταν ο επόμενος; Η στενή συνεργάτιδα του υπουργού Οικονομίας.
Τι θα ψήφιζε στην παρούσα φάση; ΝΑΙ.
Το σκέφτηκε, το υποπτευόταν αυτό ο Δημήτρης Βαρβαρίγος; Μάλλον ΝΑΙ.
Και με την πράξη του αυτή, τι στήριξε εκούσια; Ε; Ακούστηκε κάτι; Ναι ή Όχι;
Η Μαρία Κλαυδιανού, μέσα σε 24 ώρες, είπε δύο ΝΑΙ. ΝΑΙ, στην ανάληψη των καθηκόντων, ΝΑΙ, στο μνημόνιο. Πολιτική πρόκληση.
Το ΝΑΙ της Μαρίας εκφράζει τον Ζακυνθινό λαό και την ετοιμυγορία του; Μάλλον ΟΧΙ. Μάλλον ΝΑΙ.
Τελικά τι είπε ο Ζακυνθινός Λαός; Τι βροντοφώναξε 40.000 κόσμος, νησιώτες, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τη νύχτα της Κυριακής;
ΤΙΠΟΤΑ. ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ!
Αλλάζουν όλα ή γουστάρουμε τα έτοιμα και δεν θέλουμε να κουραστούμε για να αλλάξουμε κάτι;;;
Με επανάσταση ανατρέπεις, με θέληση, έμπνευση και δουλειά αλλάζεις.
Ας αλλάξουμε πρώτα τη σκέψη μας και τα άλλα θα έρθουν.
Σε δέκα χρόνια ότι κι αν μας συμβεί, θα κοιτάζουμε αυτές τις στιγμές του 2012 και θα κάνουμε ψύχραιμη αυτοκριτική.
Είναι μια σταγόνα… μια τόσο δα κρίσιμη σταγόνα γεμάτη προκλήσεις!

2012-02-13

imerazante.gr