Στις αγορές της Κίνας το Ζακυνθινό ελαιόλαδο

Ως σημαντική ευκαιρία προώθησης της μοναδικότητας του Ζακυνθινού ελαιολάδου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών με την εκπρόσωπο της Κινεζικής εταιρίας εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από τη χώρα μας στη συγκεκριμένη αγορά Beijing Golden Olive
Η εκπρόσωπος της εταιρίας Keli Xia, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τη Διεύθυνση της Συνεταιριστικής Οργάνωσης του νησιού μας, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της για την προώθηση του ζακυνθινού ελαιόλαδου, ενώ ταυτόχρονα επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της στο σταφιδεργοστάσιο.
“Μετά από συντονισμένες ενέργειες έχουμε κοντά μας την κ. Xia. Δεν ήταν κάτι το εύκολο καθώς απαιτούνται μια σειρά γραφειοκρατικών κινήσεων ώστε να ταξιδέψει ειδικά για μας στο νησί μας. Χρειάζεται μια σειρά ενεργειών ώστε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να ανοίξουμε μια νέα αγορά. Είμαστε σε αρχική φάση και για αυτό δεν μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Οι επαφές, βέβαια, δεν είναι σημερινές, ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή προκειμένου να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία, καθώς στόχος είναι οι τιμές που θα δοθεί το προϊόν στην Κινεζική αγορά, να είναι συμφέρουσες για το νησί μας”, δήλωσε ο Διευθυντής της ΕΑΣΖ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”

2012-02-16

imerazante.gr