Οι κρατήσεις έχουν παγώσει και οι τουρίστες κρατούν στάση αναμονής

Η πολιτική αστάθεια και τα προβλήματα της χώρας μας είναι η κύρια αιτία που έχουν παγώσει οι κρατήσεις των αλλοδαπών που θέλουν να κάνουν διακοπές στο νησί μας.

Επιστρέφοντας από τις τουριστικές εκθέσεις της Ολλανδίας και της Τσεχίας ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Λουκίσας μίλησε στον –Ε- και μετέφερε την πραγματικότητα που είδε σημειώνοντας ότι όλοι κρατούν στάση αναμονής.

Εκείνο στο οποίο πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα αφορά την αγωνία των αυριανών επισκεπτών του νησιού μας, που δεν ξέρουν αν κλείνοντας τις διακοπές τους εδώ θα μπορέσουν τελικά να έλθουν αφού οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου είναι απογοητευτικές.

«Ο κόσμος δεν ξέρει αν θα υπάρχει ευρώ ή δραχμή, ρωτούν αν τα καταστήματα θα έχουν τρόφιμα και πως θα είναι η οικονομία της Ελλάδας. Υπάρχει και μια αρνητική διαφήμιση αλλά όλοι αγωνιούν» ανέφερε ο κ. Λουκίσας.

«Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα έχουμε κρατήσεις αλλά κατά κύριο λόγο όλοι πηγαίνουν στα τουριστικά γραφεία και ρωτάνε πως θα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Η μείωση από την Ολλανδία είναι - 26% ενώ από την Τσεχία είναι -15%. Αρνητικά κινείται η Κρήτη και η Κως ενώ θετικά η Ρόδος» συμπλήρωσε ο κ. Γιάννης Λουκίσας.

Για το ενδεχόμενο να υπάρχει αναμονή ώστε οι τουρίστες να πετύχουν καλύτερες τιμές ο κ. Λουκίσας είπε ότι ισχύει και αυτό αλλά σημείωσε πως αυτοί που κλείνουν από το χειμώνα τις διακοπές τους δεν θα έλθουν εδώ γιατί έχουν κάνει επιλογή άλλης χώρας.

Τέλος ο κ. Λουκίσας είπε ότι και οι χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν δυσκολίες και οικονομικά προβλήματα αλλά η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο.
2012-02-17

ermisnews.gr