Θαυμάσια πρωτιά μαθήτριας σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Οι αρχαίοι Έλληνες γκρέμιζαν τα τείχη της πόλης τους για να τιμήσουν τους Ολυμπιονίκες, γιατί δεν υπήρχε μεγαλύτερη τιμή και δόξα.
Στη Ζάκυνθο του 2012 έχουμε κι εμείς το δικό μας αστέρι, η οποία όχι μόνο μας κάνει υπερήφανους, αλλά μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να ελπίσουμε και να ονειρευτούμε το μέλλον! Και είναι μόλις δεκαπέντε ετών!
Πρόκειται για την Κατερίνα Πέττα, κόρη των δασκάλων Σπύρου Πέττα και Αναστασίας Μαρούδα, μαθήτρια της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου, η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έκθεσης, κάνοντας υπερήφανους όχι μόνο τους γονείς της και τους καθηγητές της, αλλά και όλους τους Ζακυνθινούς, γιατί απέδειξε ότι η Ζάκυνθος εξακολουθεί να γεννά φωτεινά μυαλά.
Όσοι έχουν προσωπική επαφή με την Κατερίνα γνωρίζουν, ήδη, ότι πρόκειται για μία χαρισματική έφηβη, ένα θαυμάσιο πλάσμα, με βαθιά παιδεία και μόρφωση.
Είναι απλώς το παιδί – θαύμα, το αστέρι της δικής της γενιάς και σίγουρα έχει να προσφέρει στη Ζάκυνθο πολλά ακόμη.
Ευαίσθητη καλλιτεχνική ψυχή, η Κατερίνα ασχολείται με τη ζωγραφική και τη μουσική, διαβάζει πολύ και τα πάντα, στο σχολείο είναι η πρώτη των πρώτων, είναι υπόδειγμα επιμέλειας, διαγωγής, χαμηλών τόνων, ευγενική, εν ολίγοις, ένας υπέροχος άνθρωπος!
Σημειωτέον ότι το 1ο βραβείο της έκθεσης δεν είναι το πρώτο που αποσπά η Κατερίνα μας, γιατί πέρυσι κέρδισε το 3ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Ευκλείδης», στον οποίο έλαβε μέρος, γιατί τα μαθηματικά είναι η μεγάλη της αγάπη και το μεγάλο της πάθος!
Φυσικά, ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου καμαρώνουν για τη μαθήτριά τους, ενώ ο Διευθυντής Διονύσιος Πόθος τη συνεχάρη θερμότατα για την επιτυχία της, η οποία αποτελεί μεγάλη τιμή για το σχολείο αυτό.
Επίσης, συγχαίρουμε τους γονείς της, Σπύρο και Αναστασία Πέττα, για το υπέροχο πλάσμα που ανάστησαν, γιατί η επιτυχία της Κατερίνας οφείλεται σαφώς στην προσωπικότητά της, αλλά, όπως φαίνεται, αλλά, όπως φαίνεται, η οικογένειά της είναι ο άνεμος που οδηγεί τα φτερά της στην επιτυχία!
Αγαπημένη μας Κατερίνα, σου ευχόμαστε να συνεχίσεις το δύσκολο δρόμο που ακολούθησες, αυτόν της αρετής και της παιδείας, να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα και να αποκτήσεις ό,τι αγαπάς!
Μας έκανες όλους υπερήφανους και σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτό!
Για την ιστορία, δημοσιεύουμε τη βραβευμένη έκθεση της Κατερίνας Πέττα, η οποία είχε θέμα: Η Εμπορική Ναυτιλία αποτελεί, διαχρονικά, ένα σταθερό κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία. Σε ένα άρθρο 500 – 600 λέξεων, που θα δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο, να αναφερθείτε στην πραγματικότητα αυτή και να διατυπώσετε τις θέσεις σας για τα σημαντικά οφέλη που θα μπορούσε να προσφέρει στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η ενασχόληση με τα ναυτικά επαγγέλματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”

2012-02-21

imerazante.gr