Ματαιώνεται το ταξίδι του Δήμου στην Αυστραλία

Δεν πρόκειται να συμμετάσχει ο Δήμος Ζακύνθου στην τουριστική έκθεση της Αυστραλίας, αφού παρά το κάλεσμα που έγινε προς τους τοπικούς φορείς από την Επιτροπή Τουρισμού, εντούτοις δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Κολύρης, τόνισε πως καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υλοποιηθεί αυτό το ταξίδι.
“Κάναμε μια κουβέντα προ ημερών με τους φορείς και τους παρουσιάσαμε την ευκαιρία που έχουμε για τη δυναμική είσοδό μας στην αγορά της Αυστραλίας. Δυστυχώς, όμως, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς και έτσι δεν πρόκειται να πάμε στην παρούσα φάση. Παρόλα αυτά, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Πρέσβη, ο οποίος μας συμβούλευσε να επισκεφθούμε το Κούϊσλαντ της Αυστραλίας τον Μάϊο, ούτως ώστε να κάνουμε κάποιες επαφές ως Δήμος και το κυριότερο να αναπτύξουμε δεσμούς, που θα έχουν σχέση και με τη Διαμαντίνα Ρώμα” σημείωσε ο κ. Κολύρης.
Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε ότι ο Δήμος θα διαθέσει κονδύλι 35.000 ευρώ περίπου, ούτως ώστε να προμηθευτεί υλικό που θα αφορά την προβολή της Ζακύνθου και του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ αντιπροσωπεία του Δήμου θα συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, ο κ. Κολύρης υποστήριξε ότι θα επισκεφθεί την έκθεση της Ρωσίας, όπου θα επιδιώξει συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
“Όπως είναι γνωστό, θα συνεχιστεί και φέτος η συνεργασία με την Easy Jet, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την Danube Wings. Ταυτόχρονα, από το 2013 πτήσεις στη Ζάκυνθο θα πραγματοποιεί και η Ryanair, ενώ συνεχίζουμε τις συζητήσεις και με άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους, προκειμένου η Ζάκυνθος να ωφεληθεί ακόμη περισσότερο. Θεωρώ ότι θα πάμε καλά” υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος.
Να προστεθεί πως η Ζάκυνθος κινείται ανοδικά και στην Αυστρία, μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νησί μας είναι πρώτο στις κρατήσεις από όλα τα Ιόνια Νησιά. Το διάστημα από 1 έως 5 Ιουνίου, μάλιστα, στο νησί μας θα βρίσκεται και τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο θα καταγράψει εικόνες και στη συνέχεια αυτές θα παρουσιαστούν σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αυστρίας, αλλά και της Γερμανίας.

2012-02-24

imerazante.gr