Πιστολίδι και σύλληψη για χρέη 141.000.000€

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε ένας νεαρός άνδρας τα ξημερώματα (στις 05:35πμ) της Κυριακής στο Αργάσι, με την Αστυνομία να αποδίδει την επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Το θύμα βρέθηκε αιμόφυρτο, τραυματισμένο στον ωμοθώρακα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο δράστης, έξω από το κέντρο διασκέδασης, αφού χτύπησε αρχικά στο πρόσωπο με μεταλλικό αντικείμενο τον 24χρονο, στη συνέχεια τον πυροβόλησε μια φορά με πυροβόλο όπλο, τραυματίζονταν τον σοβαρά.
Η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες της απόπειρας δολοφονίας κινούνται στο χώρο των κυκλωμάτων της νύχτας, καθώς ο νεαρός χτυπήθηκε από σφαίρα και στην περιοχή που έλαβε χώρα το περιστατικό λειτουργούν πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Το βλήμα χτύπησε το θύμα στον θώρακα, στο ύψος του ώμου και το τραυμάτισε σοβαρά. Δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες και οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν. Οι αστυνομικές αρχές τους αναζητούν, αλλά προς το παρόν η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναφέρεται ότι “Από τις αστυνομικές Αρχές διενεργούνται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 28χρονου ημεδαπού, ο όποιος σήμερα (26-2-2012) τα ξημερώματα στη Ζάκυνθο τραυμάτισε σοβαρά έναν 24χρονο ημεδαπό, πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο. Ειδικότερα, ο δράστης, έξω από κέντρο διασκέδασης, αφού χτύπησε αρχικά στο πρόσωπο με μεταλλικό αντικείμενο τον 24χρονο, στη συνέχεια τον πυροβόλησε μια φορά με πυροβόλο όπλο, τραυματίζονταν τον σοβαρά στον θώρακα. Ο 24χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Προανάκριση για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου”.

ΑΠΟΨΗ
Είναι να μην πάρεις την κάτω βόλτα και να μη σου βγει το “όνομα”. Δυστυχώς, το νησί μας και την κάτω βόλτα πήρε και το όνομα του βγήκε προ πολλού. Τα τελευταία γεγονότα καταδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας και ότι πρέπει να σταματήσουμε να παρακολουθούμε απαθείς τα γεγονότα, αλλά και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη “θύελλα”, διότι μας αφορά όλους.
Πρέπει να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες απέναντι στα παιδιά μας, διότι, κατά κοινή ομολογία, η κοινωνία στην οποία διάγουμε όλοι το βίο μας έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη και η Ζάκυνθος φιγουράρει ως παράδειγμα προς αποφυγή, κάτι που δεν τιμά κανέναν από εμάς.
Δυστυχώς, η κατρακύλα για την οποία όλοι ντρεπόμαστε, δεν έχει τέλος. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; Από τα έκτροπα στο Λαγανά, τα οποία κάθε χρόνο μας δυσφημίζουν στο πανελλήνιο και όχι μόνο; Από τις παραβατικές συμπεριφορές; Από την εγκληματικότητα που ανθεί; Από τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλο το νησί; Από τη δολοφονία του Άγγλου τουρίστα και μια ζωή που χάθηκε για ασήμαντη αφορμή; Από τη συνεχή κακοποίηση και “βιασμό” του νησιού μας με κάθε μέσο και τρόπο;
Όλα αυτά πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά ως σύνολο, αλλά, δυστυχώς, δε διαθέτουμε, ως κοινωνία, τα αντανακλαστικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους προβληματισμούς. Ούτε πρόκειται να το κάνουμε στο μέλλον, γιατί δεν έχουμε το υπόβαθρο και τη νοοτροπία να σκεφτούμε διαφορετικά. Η ιδιοσυγκρασία του νεοζακύνθιου στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στην έλλειψη παιδείας και στη “ρωγμή” του κοινωνικού ιστού, λόγω της επικράτησης του νεοπλουτισμού και της μικροαστικής νοοτροπίας, τα οποία έχουν ως επακόλουθο την επιβολή του ατομικού συμφέροντος έναντι του συνολικού, με τις γνωστές συνέπειες.

2012-02-28

imerazante.gr