Τρεις μαθητές “πρέσβεις” της Ζακύνθου στην Ευρωβουλή

Παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε σε κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο, εξακολουθούν να υπάρχουν ειδήσεις που προσδίδουν μεγάλη τιμή για όλους μας. Γεγονότα που μας δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να ελπίσουμε και να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον.
Στην πρόσφατη πρωτιά της μαθήτριας, της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου, Κατερίνας Πέττα, η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έκθεσης, κάνοντας υπερήφανους όχι μόνο τους γονείς της και τους καθηγητές της, αλλά και όλους τους Ζακυνθινούς, έρχεται να προστεθεί και η πρωτιά τριών μαθητών της Β΄ Τάξης του 1ου και 2ου Ενιαίου Λυκείου, και συγκεκριμένα των Κωνσταντίνου Ξένου και Χαράς Κάνδηλα από το 2ο Ενιαίο Λύκειο και της Χριστίνας Χριστοφορου -Λιβανη από το 1ο Ενιαίο Λύκειο, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής μαθητών για το πρόγραμμα EUROSCOLA που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, αποδεικνύοντας ότι η Ζάκυνθος εξακολουθεί να γεννά φωτεινά μυαλά.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η οποία περιελάμβανε τρεις φάσεις, συμμετείχαν μαθητές Λυκείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και επιλέχθηκαν 24 από αυτούς. Αρχικά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζήτησε να αποσταλούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος από τα σχολεία. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολικός, γραπτός διαγωνισμός με θέμα “Η Συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του Δημοκρατικού Ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Και τέλος, από κάθε σχολείο εστάλησαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα γραπτά και στην τελική φάση εξετάστηκαν από επταμελή επιστημονική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα 24 καλύτερα από αυτά.
Από την Κέρκυρα συμμετείχαν στο διαγωνισμό 94 μαθητές και επιλέχθηκαν 12, από την Κεφαλλονιά 30 και επιλέχθηκαν 6, από το νησί μας 20 και επιλέχθηκαν 3 και από την Λευκάδα 25 και επιλέχθηκαν 3 μαθητές.
Εκφράζουμε ιδιαίτερα τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές μας που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο και θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων καθώς και τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

2012-03-06

imerazante.gr