Περιφερειακό ρήγμα και… σχίσματα!!!

• Πολλές οι απουσίες που σημειώνει, όπως μαθαίνουμε, από τις συνάξεις του ΠαΣοΚ στη γειτονική μας Κεφαλλονιά ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ιόνιο Αρχιπέλαγος” και το επισημαίνουμε αυτό διότι για τους συμμετέχοντες στην Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος η είδηση είναι στη λεπτομέρεια!!!
• Σου λένε δεν μπορεί να κορδώνονται στη πρώτη γραμμή οι παλιοί γραμματείς της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο βουλευτής, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης -ως υποψήφιος Δήμαρχος- στο Δήμο, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και να λείπει ο κ. Μπεριάτος!!!
• Βέβαια, μια απουσία δεν σηματοδοτεί τίποτα. Άνθρωποι είμαστε μπορεί κάτι να μας συμβεί και να μην μπορούμε να πάμε κάπου! Εκτός πάλι και δεν είναι γραμμένος στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έφυγε από το Κίνημα και να έβαλε πλώρη για το κόμμα της Λούκας και δεν μας το έχει ανακοινώσει!!!


• Ωστόσο, για το Νο2 του συνδυασμού του Λευτέρη Γιαννάτο, κάτι το ότι δεν τον “γεμίζει” η τοπική αυτοδιοίκηση και με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να “απαγκιστρωθεί” από αυτή, κάτι οι πιέσεις του κόσμου και του Κινήματος που έχουν πέσει στα πόδια του και τον παρακαλάνε να “εκθέσει” τον εαυτό του για να δούμε “φως” επιτέλους σε τούτο τον τόπο, το έχει αναγκάσει να μείνει πιστός στο ΠαΣοΚ.
• Έτσι, λοιπόν, ο κ. Γιαννάτος το τελευταίο χρονικό διάστημα φλερτάρει με την ιδέα να είναι υποψήφιος Βουλευτής του ΠαΣοΚ υπό προϋποθέσεις όμως μεταξύ των οποίων η ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης και ο “όρκος” των τοπικών κομματικών παραγόντων ότι θα έχουν τη στήριξή τους όλοι οι υποψήφιοι χωρίς πισώπλατα μαχαιρώματα.
• Προς ώρας πάντως, μόνο τη διαβεβαίωση του πρώην Βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρίγου φέρεται να πήρε και των περισσότερων εκ των ψηφοφόρων του στις Περιφερειακές εκλογές!


• Πλώρη για το Κοινοβούλιο βάζει ο Γιώργος Καλούδης έχοντας δυο βασικούς πολιτικούς άξονες. Ο ένας έχει να κάνει με την αναγκαιότητα εφαρμογής μιας πλήρους αντιμνημονιακής πολιτικής και ο δεύτερος με την εξασφάλιση της δυνατότητας προώθησης και επίλυσης των πολλών και σοβαρών επτανησιακών προβλημάτων, αφού μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά και την δεκατριάμηνη εφαρμογή του Καλλικράτη.
• Πάντως, δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχουν με ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΛΑΟΣ ως κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο αλλά με ευρύτερα αριστερά ή ανεξάρτητα σχήματα! Πληροφορούμαστε, λοιπόν, ότι οι συζητήσεις στο εσωτερικό των κομμάτων της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια των προσεχών βουλευτικών εκλογών έχουν οριστικά κλείσει.
• Διαρροές από την ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για αρνητική απόφαση του κεντρικού οργάνου, ενώ την ίδια κατάληξη έχει και η συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ…. που αναζητούσε συνεργασία “με πρόσωπα φερέγγυα, αξιόπιστα και με δείγματα γραφής, τα οποία διαχωρίζουν τη θέση τους με παλαιότερες επιλογές που είχαν κάνει”. Βέβαια, τίποτα δεν έχει κλείσει αφού υπάρχουν και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” του Καμένου, που μάλλον του πάει περισσότερο ως χαρακτηρισμός, παρά ως ιδεολογία!!!


• Παρών δηλώνει ο Μάκης Φόρτες, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον “Αρχηγό” Καλούδη και ξεκαθαρίζει ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ δίνοντας ακόμη μια ευκαιρία στην παράταξη που ανδρώθηκε και αγωνίστηκε.
• Κι ενώ η Επτανησιακή Αναγέννηση μέχρις ώρας εμφανιζόταν αρραγής στα του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο αμιγώς πολιτικό μέτωπο.
• “Δεν εξουσιοδότησα κανέναν να με εκπροσωπεί ως “Επτανησιακή Αναγέννηση” σε εκλογικές συνεργασίες κάθε είδους” τονίζει στο άρθρο του ο κ. Φόρτες, με σαφής αιχμή προς τον “αρχηγό” της παράταξής του και προσθέτει ότι σε τελική ανάλυση, δεν βλέπω ως πολιτικά ανιδιοτελή τη θέση “Το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει πλέον τις θέσεις για τις οποίες έχω αγωνιστεί και γι’ αυτό αποχωρώ”, όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει αδιαφιλονίκητα αξιόπιστη πολιτική πρόταση, αλλά γιατί οι λύσεις στα αδιέξοδα έρχονται με όρους μαζικού κινήματος και όχι κινήματος διαμαρτυρίας, αντίθεσης ή υπαρξιακής επιβεβαίωσης”
ΒΑΣ.Μ.

2012-03-24

imerazante.gr