Στη Ζάκυνθο ο Κινέζος Πρέσβης:συζητά εισαγωγή λαδιού και...εξαγωγή τουριστών

Στη Ζάκυνθο καταφτάνει σήμερα ο Πρέσβης της Κίνας Ντου Κιουέν, επικεφαλής αντιπροσωπείας Κινέζων αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Για το σκοπό αυτό, στη Ζάκυνθο μεταβαίνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, προκειμένου να συμμετάσχει στις επαφές που θα έχουν αύριο οι τοπικοί φορείς του νησιού και ο δήμαρχος του νησιού με τους Κινέζους με κεντρικά θέματα συζήτησης την τουριστική συνεργασία αλλά και την πώληση τοπικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας.
Για την προώθηση του ελαιολάδου της Ζακύνθου στην χώρα της Άπω Ανατολής, μάλιστα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου έχει ήδη ενταχθεί σε πρόγραμμα προώθησης Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης Ελαιολάδου συνολικού προϋπολογισμού 3.811.912 ευρώ σε συνεργασία με τις Ενώσεις Νάξου, Σητείας, Καβάλας και της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών (περιλαμβάνει επίσης προώθηση στη Ρωσία και την Ουκρανία).
Ας σημειωθεί ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να επεκταθούν οι επισκέψεις του κ. Κιουέν σε όλα τα νησιά του Ιονίου, ενώ συζητείται η επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας υπό τον Πρέσβη το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στην Κέρκυρα.
 2012-03-27

agriniopress.gr