Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, ασκήθηκε σε βάρος ανώτερων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς.
Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση από την Τράπεζα Πειραιώς παράνομου δανείου προς το Δήμο Ζακυνθίων, ύψους περίπου 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ζακύνθου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις γνωστές υποθέσεις των δύο δανειακών συμβάσεων, συνολικού ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες συνομολογήθηκαν μεταξύ της τράπεζας Πειραιώς και του Δήμου Ζακύνθου επί δημαρχίας Άκη Τσαγκαρόπουλου.
Η υπόθεση αυτή, όπως είναι γνωστό, έχει απασχολήσει στο παρελθόν, έντονα την κοινή γνώμη της Ζακύνθου και όχι μόνο.
Στην παρούσα φάση, φαίνεται ότι γίνεται αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους αυτής της θλιβερής ιστορίας.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και τη συλλογή στοιχείων από τον Εισαγγελέα Ζακύνθου, ο οποίος μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης έκρινε ότι υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του Δήμου Ζακυνθίων.

2012-04-10

www.imerazante.gr