Εκοψαν την εξέδρα του ναυαγίου

Είναι μεγάλη χαρά, για όλους τους κατοίκους αυτού του νησιού, να αντικρίζουν την φωτογραφική ομορφιά του Ναυαγίου, όπου κι΄ αν βρεθούν.
Ακόμη και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ακόμη και διεθνείς φωτογραφικοί οργανισμοί, υποκλίνονται, μπροστά στην διεθνώς αναγνωρισμένη, ζακυνθινή πανοραμική εικόνα της παραλίας του ναυαγίου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, το ότι, όποιος ξένος επισκέπτης έρθει στο νησί μας, έχει «τάμα» να μεταβεί επί τόπου, για να θαυμάσει με τα ίδια του τα μάτια, αυτό που τον εντυπωσίασε (πιθανόν και να τον οδήγησε στη Ζάκυνθο) στο άψυχο φωτογραφικό χαρτί, στην αφίσα, στο διαδίκτυο, στα φωτογραφικά επαγγελματικά στέκια.


Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε καλοκαίρι, κάθε χρόνο, χιλιάδες φωτογραφίες, ταξιδεύουν καδράροντας το Ναυάγιο! Απλοί τουρίστες, με την ψηφιακή τους μηχανή, με την βιντεοκάμερα, με το κινητό τους, θέλουν να πάρουν μαζί τους το στιγμιότυπο, να το κρατήσουν, να το δείξουν σε φίλους και να πουν ότι κάποια στιγμή της ζωής τους, ήταν εκεί… απέναντι από αυτό το τρομερό φυσικό τοπίο!
Αυτό, όμως, φαίνεται ότι δεν θα γίνεται από ΄δω και πέρα, αφού άγνωστοι έκοψαν την εξέδρα του ναυαγίου με τροχό και την πέταξαν στη θάλασσα, γεγονός που έθεσε σε κινητοποίηση χθες την Αστυνομία, τον Δήμο, αλλά και την εκκλησία.
Όλα φαίνεται ότι συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης και αμέσως η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού οι τουρίστες που πήγαν χθες εκεί δεν μπορούσαν να δουν το ναυάγιο και αρκετοί από αυτούς αποφάσισαν να ανέβουν σε βράχια, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Ακόμη και μικρά παιδιά επιχείρησαν κάτι τέτοιο και έτσι η Αστυνομία τοποθέτησε κορδέλες, προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα. Η ζημιά, όμως, έχει ήδη γίνει και τα πάντα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον “αέρα”, ενώ δεν αποκλείεται να “φουντώσει” ξανά η κόντρα μεταξύ Δήμου και εκκλησίας αναφορικά με το ποιος έχει την αρμοδιότητα για την αποκατάσταση της εξέδρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr

2012-05-25