Πετροδολάρια(;) θα πλημμυρίσει το Ιόνιο

Τεράστια φαίνεται πως είναι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιονίου και του Πατραϊκού Κόλπου, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου Υπουργείου, 200.000.000 βαρέλια πετρελαίου είναι παγιδευμένα στην ευρύτερη περιοχή.
Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Ζάκυνθο, στην οποία είναι γνωστό ότι υπάρχει πετρέλαιο από την αρχαιότητα, ενώ περιλαμβάνεται στις πέντε περιοχές της χώρα όπου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Σε όλο το Ιόνιο Πέλαγος, από το Βόρειο Ιόνιο και τα Διαπόντια μέχρι το Νότιο Ιόνιο και τις Στροφάδες, είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε τεράστιες ποσότητες.
Πολλά είναι τα σχετικά δημοσιεύματα και οι ανακοινώσεις ειδικών σχετικά με τα αποθέματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο – κάποια από αυτά στο υστερόγραφο.
Οι πληροφορίες μάλιστα από το ΥΠΕΚΑ λένε ότι οι αμέσως επόμενοι διαγωνισμοί θα αφορούν τις υπόλοιπες περιοχές στο Ιόνιο.
Όπως αποκάλυψε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο “Ionian Channel” και την εκπομπή “Δίχως Άλλοθι” που θα μεταδοθεί απόψε στις 10 μμ, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης που βρέθηκε στο νησί μας στα πλαίσια των προεκλογικών εξορμήσεων του ΠαΣΟΚ, τα στοιχεία είναι μοναδικά και σαφώς μας παρέχουν την ελπίδα και δυνατότητα μιας αναπτυξιακής τροχιάς εφόσον αξιοποιηθούν σωστά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr