Απαντήσεις της Πυροσβεστικής για το συμβάν στο “Ναυάγιο”

Στα όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Παρασκευής όταν και έχασε τη ζωή του ο 42χρονος Βρετανός αεροπτεριστής, Άρθρουρ-Τζέϊκ Σίμκινς, αναφέρθηκε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Βασίλης Σαξώνης, ο οποίος έδωσε απάντηση σε όσους υποστήριξαν ότι η Υπηρεσία του άργησε να επέμβει.
Ο ίδιος, λοιπόν, τόνισε ότι “η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το συμβάν στις 16.52 από τον Λιμενικό Σταθμό του Αγίου Νικολάου Βολιμών. Αμέσως, ειδοποιήθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο που εδρεύει στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων και σε δέκα περίπου λεπτά ήταν στην περιοχή. Δυστυχώς, ο αεροπτεριστής δεν φαινόταν από την εξέδρα και οι πυροσβέστες έπρεπε να κατέβουν σε απόσταση 700 έως 1.000 μέτρων, προκειμένου να φτάσουν σε κοντινή απόσταση από αυτόν. Όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε, μια τέτοια επιχείρηση δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά. Χρειάζεται χρόνος, ενώ έπρεπε να εξασφαλίσουμε και όλα τα μέτρα ασφαλείας για όποιον κατέβαινε στη χαράδρα, ούτως ώστε να πλησιάσει τον άτυχο Βρετανό. Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε και ελικόπτερο μπορούσε να πάει εκεί, διότι υπήρχε κίνδυνος να πέσει στο κενό ο Βρετανός, λόγω των ανέμων που θα δημιουργούσε ο έλικας. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο περιστατικό και κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σώσουμε τον αεροπτεριστή, όμως η κατάληξη δεν ήταν ευτυχής, διότι την ώρα που τον πλησιάζαμε φύσηξε και τον έριξε κάτω”.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων, Νίκος Ακτύπης, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό γεγονός, ενώ πρόσθεσε πως θα γίνουν και άλλες πτώσεις με αλεξίπτωτο από την εξέδρα του “Ναυαγίου”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr

2012-06-12