Ο Στ. Κοντονής νέος Βουλευτής Ζακύνθου: «Ο ζακυνθινός λαός έσπασε το φαύλο κύκλο της διαφθοράς»


Ως το τέλος του φαύλου κύκλου της διαφθοράς στη Ζάκυνθο, χαρακτήρισε ο Βουλευτής πλέον Σταύρος Κοντονής το εκλογικό αποτέλεσμα για το νησί μας, στην πρώτη του ομιλία μετά την συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Κοντονής, λίγο πριν ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το σύνολο των εκλογικών τμημάτων του νησιού, κατευθύνθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό 21ης Μαΐου και απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος ανέφερε:

«Νικήσαμε! Ο ζακυνθινός λαός, έσπασε επιτέλους τον φαύλο κύκλο της διαπλοκής και καταδίκασε την διαφθορά που είχε οδηγήσει τη Ζάκυνθο σε καθυστέρηση και ανυποληψία. Στο ΣΥΡΙΖΑ, στην Νομαρχιακή μας Επιτροπή, σε όλους μας τους συντρόφους, στο δημοκρατικό λαό , στους προοδευτικούς ανθρώπους και τους τίμιους συντηρητικούς ψηφοφόρους ένα ευχαριστώ! Αυτή είναι ώρα περίσκεψης αλλά η θέση μας είναι δεδομένη: Αγώνας εναντίον των μνημονιακών πολιτικών»

Ο κ. Κοντονής, ανέφερε ακόμη πως το εκλογικό αποτέλεσμα υπερβαίνει τις αριστερές δυνάμεις, αλλά αναγάγεται σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους και όλους τους πατριώτες !

«Αυτό το αποτέλεσμα θα το τιμήσουμε!» σημείωσε τέλος, υπογραμμίζοντας πως ο λαός, εκτιμώντας την προσφορά και την ανιδιοτέλεια του κόμματος, θα οδηγήσει την Αριστερά στην Κυβέρνηση.

Μιλώντας στη συνέχεια στο ραδιόφωνο του –Ε-, ο νέος Βουλευτής Ζακύνθου, τόνισε πως συγκροτήθηκε μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία για την εκλογή ενός αριστερού Βουλευτή και το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ανάγκη του τόπου μας να βγει από ένα φαύλο κύκλο.

«Ο ζακυνθινός λαός, έδωσε μια βροντερή απάντηση σε όλο τον κόσμο πως το νησί μας δεν είναι μια διεφθαρμένη περιοχή, δεν κατοικείται από διεφθαρμένους ανθρώπους αλλά είχε κακοπέσει για πολλά χρόνια. Λόγω κάποιων κακών επιλογών πληρώσαμε ακριβά το τίμημα της καθυστέρησης αλλά και της διαπόμπευσης μας. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και η Ζάκυνθος δεν γράφει απλά μια νέα σελίδα, αλλά ένα νέο βιβλίο!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε πως η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο ξεπερνά τα κομματικά όρια της Αριστεράς και αγγίζει και ψηφοφόρους και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η ευθύνη για την εκπροσώπηση της Ζακύνθου στο Κοινοβούλιο είναι τεράστια , ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος έχουν αποδείξει πως μπορούν να την αναλάβουν.

«Τα προβλήματα δεν έχουν ιδεολογία, πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα» υπογράμμισε πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλους τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών για να διεκδικήσει λύση στα προβλήματα της Ζακύνθου.

«Για τα έργα που πρέπει να γίνουν στη Ζάκυνθο και τα κονδύλια που πρέπει να πιστωθούν, για μένα δεν υπάρχει Κυβέρνηση Συμπολίτευσης ή Αντιπολίτευσης. Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να βγει η Ζάκυνθος από το τέλμα, αν και οι μνημονιακές πολιτικές θα δυσκολέψουν την έξοδο τη Ζάκυνθο από το μαύρο τούνελ!» υπογράμμισε ο κ. Κοντονής, τονίζοντας πως σημασία έχουν και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν.

2012-06-21

ermisnews.gr