Σε διάσπαση της Περιφέρειας οδηγούν οι συγκοινωνίες στα ιόνια

Το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον αριθμητικό περιορισμό τόσο των ακτοπλοϊκών όσο και των αεροπορικών δρομολογίων καθώς και οι συνέπειες που δημιουργούνται μέσω αυτού του ιδιόμορφου αποκλεισμού στους κατοίκους της τοπικής μας κοινωνίας, καθώς και των υπόλοιπων Ιόνιων Νησιών επαναφέρει με ανοιχτή επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος του νησιού μας Λευτέρης Γιαννάτος.
Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου σχεδόν ενάμιση έτος μετά την ανάληψη των καθηκόντων της αιρετής Περιφέρειας, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην βελτίωση της αεροπορικής και ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας, παρόλο που κύρια προϋπόθεση για τη συνοχή μας είναι η επαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ των νησιών και προσθέτει “Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων σας γνωρίζατε πολύ καλά ότι το μέλλον και η βιωσιμότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εξαρτώνται, σχεδόν αποκλειστικά, από την επάρκεια των συγκοινωνιών μεταξύ των νησιών αυτής. Στο παρελθόν, με επερώτησή μου σας έθεσα το παραπάνω πρόβλημα. Τότε, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κ. Σαρδελή, εντελώς επιδερμικά, μου απάντησε ότι η ανεπάρκεια της συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ των νησιών μας οφείλονταν στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, 1,5 έτος μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, η Ζάκυνθος δεν συνδέεται ακτοπλοϊκά με κανένα νησί της Περιφέρειας. Η δε αεροπορική σύνδεση είναι ανεπαρκέστατη”.
Αναφερόμενος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με την Κεφαλλονιά και αντίστροφα, δηλ. σε νησιά που απέχουν μεταξύ τους ελάχιστα μίλια, αναφέρει ότι πρέπει να πάει πρώτα με πλοίο στην Κυλλήνη και εν συνεχεία να πάρει άλλο πλοίο για Πόρο Κεφαλληνίας και ακολούθως να μεταβεί με λεωφορείο στο Αργοστόλι, ενώ σε ότι αφορά την αεροπορική σύνδεση υπενθυμίζει ότι για να μεταβεί κάποιος από τη Ζάκυνθο στην Κεφαλλονιά, πρέπει να αναχωρήσει ημέρα Παρασκευή από Ζάκυνθο και να περιμένει το αεροπλάνο να περάσει 4 ημέρες μετά, δηλ. την ημέρα Τρίτη, για να επιστρέψει στο νησί μας.

www.imerazante.gr