Νέα εβδομάδα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό - Αναλυτικά οι απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς

Στάσεις εργασίας και μια 24ωρη απεργία περιλαμβάνει το... μενού των κινητοποιήσεων. Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους πολίτες και αυτή την εβδομάδα...

Τι κι αν το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες είναι νόμος του κράτους σχεδόν μια εβδομάδα τώρα; Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συνεχίζουν αμετακίνητοι τις κινητοποιήσεις τους, υποχρεώνοντας σε νέα ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό.

Σήμερα Δεύτερα, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τρίτη και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Την Τετάρτη, εξαιτίας της Πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ακινητοποιηθούν, εκτός από τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ο οποίος θα λειτουργήσει από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας.

Μετρό και Τραμ δεν έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις μέχρι στιγμής. Σήμερα, όμως, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων και δεν αποκλείεται να μπουν κι εκείνοι στο χορό των απεργιών.

newsit.gr