Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικαστικών και συμβασιούχων

Σε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3 μ.μ. προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας για την κατάσταση στα δικαστήρια, τις περικοπές των μισθών τους και την ασφαλιστική υπαγωγή τους στο ΙΚΑ, που προωθείται από την κυβέρνηση.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από τον Άρειο Πάγο δικαστές και εισαγγελείς. Συμβασιούχοι μετέβησαν στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των δικαστικών εν όψει της απόφασης που θα εκδοθεί για τους ίδιους, κατά τα τέλη Απριλίου, από τον Άρειο Πάγο σχετικά με το αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αν είναι εφικτό να νομιμοποιηθούν.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Ιπποκράτους, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικροένταση. Οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 200 άτομα και όπως ανέφεραν θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι το τέλος

Οι δικαστικοί υπάλληλοι επισημαίνουν ότι η κατάσταση στα δικαστήρια της χώρας μέρα με τη μέρα χειροτερεύει λόγω της αύξησης και της συσσώρευσης μεγάλου όγκου της δικαστηριακής ύλης αλλά και του μεγάλου αριθμού αποχωρούντων συναδέλφων τους λόγω συνταξιοδότησης.

ENET.GR