Τα βρίσκουν στους αιθέρες

Η AEGEAN ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ

Τα δρομολόγια της Olympic Air στη Δυτική Ευρώπη που κόβονται στα τέλη Μαρτίου περιλαμβάνει στο θερινό της πρόγραμμα η Aegean Airlines. Μετά την αγορά των slots (χρονοθυρίδες προσαπογείωσης) σε Λονδίνο και Παρίσι, η Aegean αυξάνει τη συχνότητα των δρομολογίων της σ` αυτές τις πόλεις.

Ψίθυροι στην αγορά για άτυπο καρτέλ Ψίθυροι στην αγορά για άτυπο καρτέλ Συγκεκριμένα αυξάνεται σημαντικά η συχνότητα πτήσεων της εταιρείας από Αθήνα για Λονδίνο (έως 4 καθημερινές από 2), Ρώμη (έως 3 καθημερινές από 2), Παρίσι (έως 3 καθημερινές από μία), Βρυξέλλες (2 καθημερινές από μία), Βαρκελώνη (έως 10 την εβδομάδα) και Μαδρίτη (έως 10 την εβδομάδα).

Η Aegean ενισχύει όλο το δίκτυό της προσθέτοντας από Αθήνα τη Μόσχα και την Μπολόνια, νέους προορισμούς από Θεσσαλονίκη το Παρίσι και τη Μόσχα, ενώ παράλληλα δημιουργώντας βάση λειτουργίας στη Λάρνακα της Κύπρου, ξεκινά πτήσεις προς το Λονδίνο από τη Λάρνακα αλλά και απευθείας πτήσεις σε 6 ελληνικούς προορισμούς (Ηράκλειο, Ρόδο, Χανιά, Κω, Μύκονο και Σαντορίνη).

Εξαιρετικά σημαντική είναι η ενίσχυση του δικτύου άμεσων συνδέσεων από τη Θεσσαλονίκη που αριθμεί πλέον 18 δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού από την πόλη. Με τις προσθήκες αυτές η αεροπορική εταιρεία φτάνει και τα 35 δρομολόγια εξωτερικού και τα 24 δρομολόγια εσωτερικού.

«Προσθέτουμε νέες επιλογές ανοίγοντας νέες στρατηγικές αγορές εξωτερικού όπως η Ρωσία, δημιουργούμε άμεσες συνδέσεις εξωτερικού για αρκετές ελληνικές πόλεις, αξιοποιούμε καλύτερα την παρουσία και το προσωπικό μας σε μεγάλες αγορές εξωτερικού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.

Υποψίες

Την ίδια στιγμή στην αεροπορική αγορά αυξάνονται οι... ψίθυροι για τις κινήσεις των δύο ελληνικών εταιρειών και πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για «άτυπο μοίρασμα της πίτας» μετά το «όχι» της Ευρώπης στη συγχώνευση. «Δεν είναι δυνατόν η μια εταιρεία να πουλάει slots στην άλλη που είναι ο βασικός ανταγωνιστής της χωρίς να κρύβεται κάτι από πίσω ή να μην υπάρχει κάποιο σχέδιο». Υπενθυμίζεται ότι η Aegean πρόσφατα ανέστειλε το δρομολόγιο προς Λιβύη, επικαλούμενη τις ταραχές και την ίδια στιγμή η Ο.Α. ανακοίνωνε επέκταση των δρομολογίων στην περιοχή.

Η «Ε» απευθύνθηκε πριν από λίγες μέρες σε στελέχη της Ο.Α. τα οποία αρκέστηκαν στο να δηλώσουν ότι «η εταιρεία πετάει όπου εκτιμά ότι αποδίδει». «Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση στελεχών της Aegean.
Της ΛΙΑΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

enet.gr