“Έμφραγμα” από συλλαλητήρια στο κέντρο Αθήνας και Πειραιά – Ταλαιπωρία και λόγω απεργίας στα ΜΜΜ

Η ταλαιπωρία για τους πολίτες συνεχίζεται. 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μεταφοράς εκτός των μπλε λεωφορείων, ΟΣΕ και Προαστιακού.Ενώ το κέντρο Αθήνας και Πειραιά θα γίνει αδιάβατο λόγω τριών συγκεντρώσεωνΟι οδηγοί καλό είναι να αποφύγουν το κέντρο των δύο πόλεων καθώς στις 10:00 ξεκινάει η συγκέντρωση των εργαζομένων στην καθαριότητα και στις 12:00 των σπουδαστών στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα (θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή), ενώ στις 12:30 το ΠΑΜΕ, μαθητές και καθηγητές κάνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά για τον εκπαιδευτικό “Καλλικράτη”

Ήδη κεντρικές αρτηρίες έχουν "φρακάρει" λόγω και της απεργίας στα ΜΜΜ, το δείχνει και η παρακάτω εικόνα από τη λεωφόρο Κηφισίας

Ήδη αυξημένη είναι η κίνηση τόσο στην Αττική οδό και ειδικά στις εξόδους προς την Κηφισίας στο “δακτυλίδι” ενώ η Κηφισίας έχει πρόβλημα από το ίδιο σημείο μέχρι και την Αλεξάνδρας. Στο ποτάμι υπάρχει αυξημένη κίνηση και στα δύο ρεύματα στις τρεις γέφυρες. Πρόβλημα υπάρχει και στην Κατεχάκη, ενώ πολύ αυξημένη είναι η κίνηση και στη Συγγρού αλλά και την άνοδο της Βουλιαγμένης.

Αδιάβατη η Κατεχάκη, πρόβλημα και στη Μεσογείων από το “Πεντάγωνο” και κάτω
Ίδια η εικόνα και στην Πειραιώς κοντά στην Ομόνοια, αλλά και στην Πατησίων στην κάθοδο προς κέντρο ήδη από τον Πανελλήνιο.
Πρόβλημα έχει και η Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα.

Μόνο με λεωφορεία και Προαστιακό

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, πλην εκείνων στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα καθ` όλο το 24ωρο θα παραμείνουν και τα τρία Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό), καθώς και τα τρόλεϊ. Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, ο Προαστιακός και ο ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, όπως ανακοίνωσαν, σταθερή χρηματοδότηση των φορέων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση των υποχρεωτικών μετατάξεων, δίκαιο ασφαλιστικό καθεστώς και διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

newsit.gr                                                                                                           Πέμπτη 17.03.11