Ερήμωσε η Συγγρού - Μια στις 5 εμπορικές επιχειρήσεις του Λεκανοπεδίου έχει βάλει λουκέτο

Στο ρεπορτάζ καταγράψαμε πάνω από 25 διευθύνσεις στην λεωφόρο Συγγρού όπου έχουν κλείσει καταστήματα και εταιρείες.
Ο δρόμος που κάποτε φιλοξενούσε τις περισσότερες και μεγαλύτερες εταιρίες αυτοκινήτων, η λεωφόρος Συγγρού, έχει κυριολεκτικά ερημώσει τα λουκέτα είναι πλέον δεκάδες και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.
Οι κάτοικοι και οι ελάχιστοι πλέον επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα εκεί λένε: ``Τα λουκέτα φέρνουν κι άλλα λουκέτα``, εννοώντας πως το κλείσιμο ήταν αλυσιδωτό από την στιγμή που έφυγαν σε πρώτη φάση οι εταιρείες αυτοκινήτων.
Οι τιμές των ενοικίων δεν ``έπεσαν`` από τότε ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην χώρα μας έτσι ώστε να γίνει ξανά η περιοχή το κέντρο της επιχειρηματικότητας και να προσελκύσει εταιρίες.

Οι κάτοικοι τις περιοχής μιλάνε για ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, ενώ το βράδυ φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Η καθημερινότητα έχει γίνει δραματική αφού πλέον δεν υπάρχουν ούτε σούπερ μάρκετ και για τα ψωνίζουν πρέπει να κατευθύνονται προς την Νέα Σμύρνη ή την Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας στην πρωτεύουσα είναι πλέον άδεια πάνω από 17% των εμπορικών ακινήτων.

Το ποσοστό των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε στο 23,4% από 17% τον περασμένο Αύγουστο.

Πρώτη σε λουκέτα είναι η Σταδίου, όπου έχει κλείσει το 33,8% των καταστημάτων. Ακολουθεί η Ακαδημίας με 24,6% και η Ερμού με 24,3%. Στον άλλο μεγάλο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Πατησίων, το ποσοστό των λουκέτων διαμορφώνεται στο 20,6 του συνόλου των καταστημάτων, σε ορισμένα όμως σημεία του αγγίζει και το 30%.

Τα πρόβλημα της ερημοποίησης του κέντρου της Αθήνας και κυρίως της οδού Σταδίου φαίνεται πως διευρύνεται και περιφερειακά και στις υπόλοιπες πόλεις.

Στο Χαλάνδρι έχει κλείσει το 22% των καταστημάτων, στο κέντρο του Πειραιά το 20,6%, στη Λεωφόρο Ηρακλείου της Νέας Ιωνίας το 17,8% των καταστημάτων, στη Θησέως της Καλλιθέας το 16,8%.

Αλματώδης είναι η αύξηση των λουκέτων σε περιοχές όπως η Κηφισιά, όπου σύμφωνα με την ΕΣΕΕ έκλεισε το 21% των καταστημάτων που βρίσκονταν στους πέντε εμπορικότερους δρόμους του δήμου. Τον περασμένο Αύγουστο το ποσοστό ήταν στο 12%.

newsit.gr