Σε ξενοδοχείο το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών λόγω κατάληψης

Ενστάσεις προκαλεί η απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Π. Μπέη, σε συνεννόηση με τον Γ. Καμίνη, να γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων σε κεντρικό ξενοδοχείο, προκειμένου να συζητηθεί ο προϋπολογισμός του 2011, αντί στην αίθουσα του δημαρχιακού Μεγάρου της πλατείας Κοτζιά, όπου συνεχίζεται η κατάληψη των συμβασιούχων.

Θέμα νομιμότητας αυτής της απόφασης έθεσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών, Γιώργος Αμοιράς. Ωστόσο η νομική υπηρεσία του Δήμου, δήλωσε ότι μεταφορά της έδρας του δ.σ είναι απόλυτως νόμιμη.

Όπως επισήμανε στο «Βήμα» ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Λ. Σκιαδάς «είμαστε εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι στη γνωστή ιστορία του δήμου Αθηναίων δεν υπάρχει προηγούμενο σαν αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή να εγκαταλείπεται το δημαρχιακό Μέγαρο».

Ήδη η «Λαϊκή Συσπείρωση» (δημοτική παράταξη του ΚΚΕ) με επικεφαλής τον Ν. Σοφιανό αποφάσισε ότι δεν θα μετάσχει στη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για τη στάση της απέναντι στους συμβασιούχους.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η Ανοιχτή Πόλη, με επικεφαλής την Ελένη Πορτάλιου. Επίσης, δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ Π. Κωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε ότι «δεν νομιμοποιούμε μια συνεδρίαση-παρωδία, διότι οι εργαζόμενοι δεν είναι απειλή, αλλά η ψυχή και καρδιά του Δήμου Αθήνας».

Ο κ Καμίνης τόνισε ότι για το 2011, ο Δήμος θα καταρτίσει για πρώτη φορά πραγματικό προϋπολογισμό γιατί μέχρι στιγμής οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ δεν ήταν συνήθως πραγματικοί. Επίσης τόνισε ότι με τις περικοπές που έγιναν στον 9,84 έχει διασφαλιστεί η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Για τον 9,84 ειδικότερα, δήλωσε ότι γινόταν προφανής σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

 epikaira.gr