Κατάληψη συμβασιούχων στο δημαρχείο, πλήρης διάσταση με Καμίνη


 Υπό κατάληψη παραμένει το δημαρχείο της Αθήνας, καθώς εκπρόσωποι των συμβασιούχων και δήμαρχος Αθηναίων ήρθαν για ακόμη μία φορά σε πλήρη διάσταση. Σε νέα συνάντηση που είχαν αρνήθηκαν να σταματήσουν την κατάληψη που συνεχίζεται εδώ και 17 ημέρες και τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν της κινητοποιήσεις τους, ενώ ο Γ. Καμίνης κατήγγειλε τη στάση τους και σημείωσε πως «η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ο Δήμος να λειτουργήσει».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε μετά τη συνάντηση: "Στην πρότασή μου να καθίσουμε, να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα. Προηγουμένως, είχαν ήδη κλιμακώσει την ένταση: Προκάλεσαν υλικές ζημιές και εισέβαλαν στα γραφεία του Δήμου στο παλιό δημαρχείο, σφράγισαν το ήδη κατειλημμένο δημαρχιακό μέγαρο στην οδό Αθηνάς και απαγόρευσαν τη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση πολιτών", ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι δήλωσαν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το δημαρχείο, προειδοποιοώντας ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Όπως τόνισαν, η συνομιλία που είχαν με τον δήμαρχο, δεν τους ικανοποίησε και επέμειναν στην θέση τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Οεπικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικο συμβούλιο, Ν. Κακλαμάνης, ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του δημάρχου, ενώ σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη χαρακτήρισε "απογοητευτική" τη δήλωση του Γ. Καμίνη, τονίζοντας ότι "επιλέγει να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζόμενων".

Εν τω μεταξύ, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε στη Βουλή η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Συμβολική κατάληψη

Οι συμβασιούχοι του δήμου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ολιγόωρη συμβολική κατάληψη στο κτίριο που στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συμβασιούχων η κατάληψη έληξε με τη δέσμευση του δημάρχου ότι θα μεσολαβήσει στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ώστε να δοθεί σήμερα μια απάντηση στο ζήτημα της μονιμοποίησής τους.

Το πρωί, συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για σήμερα για τους συμβασιούχους στον Νομό Αττικής η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Λιοσίων όπου και πραγματοποίησαν ολιγόωρη συμβολική κατάληψη και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και πάλι προς το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη συγκέντρωση των συμβασιούχων στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο άτομα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των συγκεντρωμένων

enet.gr