Επεισοδιακή συνεδρίαση στο Δήμο Αθηναίων- Συμπλοκές συμβασιούχων με ΜΑΤ

Σε κλίμα έντασης και αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού «9,84».

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν προτάχθηκε να συζητηθεί το θέμα τον συμβασιούχων του δήμου στην ημερήσια διάταξη.


Παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, νωρίτερα, στον προαύλιο χώρο του «9,84», μεταξύ συμβασιούχων και δυνάμεων των ΜΑΤ και που είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν τρεις συμβασιούχοι στο νοσοκομείο και να γεμίσει ο χώρος με δακρυγόνα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι έχουν εγκρίνει την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και έχουν την απόλυτη ευθύνη για τα δακρυγόνα που έπεσαν, καθώς υποστηρίζουν αυτούς που παρακωλύουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μίλησε ακόμη για «δυνάμεις μέσα στον δήμο που υποστηρίζουν ένα σάπιο κατεστημένο, το οποίο δεν θέλει να αφήσει την παράταξη της πλειοψηφίας να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Στον προαύλιο χώρο του «9,84» βρίσκονται οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων, καθώς το θέμα τους θα συζητηθεί στη συνεδρίαση. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου εξήγγειλαν στάση εργασίας για δύο ώρες, παρά την αντίθετη γνώμη της ΕΣΗΕΑ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στον «9,84» τονίζουν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο «αποδοκιμάζουν την επιλογή της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιήσει το αμφιθέατρο του σταθμού για τη συνεδρίαση του περιφερόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, εν μέσω των ΜΑΤ».

epikaira.gr