Συνέχιση του διαλόγου για την Κερατέα την επόμενη εβδομάδα

Να καταθέσει την ολοκληρωμένη του πρόταση, τεκμηριωμένη ως προς τα κόστη και τα περιβαλλοντικά οφέλη, η οποία θα συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, κάλεσε το δήμο Λαυρεωτικής η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το δήμαρχο της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και με ειλικρινή διάθεση για εξεύρεση λύσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην συνάντηση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τέθηκαν και συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:

* Στη Νοτιανατολική Αττική στην περιοχή του Δήμου Λαυρεωτικής θα λειτουργεί σύγχρονη μονάδα που θα βασίζεται σε δόκιμη και εφαρμοσμένη τεχνολογία διαχείρισης απορριμμάτων που να έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για ανάλογα απόβλητα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή στις ΗΠΑ και τον Καναδά για εύλογο χρονικό διάστημα.

* Στον χώρο υγειονομικής ταφής θα οδηγούνται μόνο τα υπολείμματα της επεξεργασίας. Ο χώρος θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με τα προγράμματα ανακύκλωσης και το εργοστάσιο επεξεργασίας.

* Ο Δήμος Λαυρεωτικής θα συμμετέχει, στο πλαίσιο των προβλέψεων και των δυνατοτήτων της εθνικής νομοθεσίας, στην κατασκευή και λειτουργία των έργων που θα γίνουν στην περιοχή.

* Στη Νοτιοανατολική Αττική θα υλοποιηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή για οργανικά απόβλητα (υπολείμματα τροφών και πράσινα απόβλητα).

naftemboriki.gr