Εγκληματικότητα και μεταναστευτικό τα προβλήματα του κέντρου, λένε οι Αθηναίοι

Καθόλου ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Αθηναίοι στη συντριπτική πλειονότητά τους (74,8%) από την συνολική κατάσταση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύει ότι τα πιο σοβαρά προβλήματα του κέντρου της Αθήνας είναι η εγκληματικότητα (85,5%) και οι οικονομικοί μετανάστες (57,3%) και με αντίστοιχα μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί ότι πρωτεύει η αντιμετώπισή τους (84,5% και 75,3% αντιστοίχως).

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης ότι η πλειοψηφία θεωρεί ότι η δολοφονική επίθεση κατά του 44χρονου την περασμένη Τρίτη ήταν κυρίως «αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στο κέντρο» (73,7%) και δευτερευόντως αποτέλεσμα της έλλειψης αστυνόμευσης (13,9%) ή ένα τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε (6%).

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι, βάσει της δημοσκόπησης, οι πολίτες εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι απέναντι στα φαινόμενα αυτοδικίας: 46,7% συμφωνούν/μάλλον συμφωνούν και 46,7% διαφωνούν/μάλλον διαφωνούν.

tanea.gr

2011-05-15