Δέσμη μέτρων για το κέντρο της Αθήνας

Εντείνεται η αστυνόμευση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο που διεξήχθη τη Δευτέρα.

Παράλληλα αποφασίσθηκε δέσμη μέτρων προκείμενου να αλλάξει η εικόνα της περιοχής, ενώ θα διεξάγονται μεγάλες επιχειρήσεις αστυνομικών ελέγχων τουλάχιστον εβδομαδιαίως, ενώ εποχούμενες ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκλήματος θα δρουν σε καθημερινή βάση.

Με σειρά μέτρων θα χτυπηθεί η μαύρη εργασία, θα επιδοτηθούν νέοι προκείμενου να κατοικήσουν στο κέντρο, θα δοθούν χρήματα σε ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων ακίνητων προκείμενου να τα ανακαινίσουν, ενώ θα γίνουν εκτεταμένες αναπλάσεις και ποδηλατοδρόμοι.

Οι αναπλάσεις και οι ανακαινίσεις θα γίνουν στις περιοχές Κεραμικού, Γερανίου, Μεταξουργείου, Βοτανικού.

Θα δημιουργούν τρία νέα κέντρα απεξάρτησης τοξικομανών.

Επίσης θα υπάρξουν προγράμματα κατάρτισης άνεργων

Θα υπάρξει προσπάθεια για απογραφή των μεταναστών που θα αφορά και την εθνοτική τους προέλευση, προγράμματα στήριξης και απασχόλησης, καθορισμός ειδικών χωρών για τους πλανόδιους μικροπωλητές, ενώ αποφασίσθηκε σε διεθνές επίπεδο να εντατικοποιηθούν και οι προσπάθειες για την αναθεώρηση της συμφωνίας «Δουβλίνο 2» αλλά και εντατικοποίηση των εθελούσιων επιστροφών των μεταναστών.

Ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές προς τους υπουργούς του λέγοντας ότι δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις καθώς «η Αθήνα θα βουλιάξει, αν βυθιστεί στη βία...».

Συντονιστής του συνολικού εγχειρήματος ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

2011-05-16

skai.gr