Ξαναρχίζουν οι απευθείας πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη

Νέο αεροπορικό δρομολόγιο της εταιρείας Hellenic Imperial Airways θα συνδέει απευθείας τη Νέα Υόρκη με την Αθήνα.

Στις 24 Ιουνίου θα πετάξει το πρώτο αεροπλάνο της Hellenic Imperial Airways απευθείας Αθήνα-Νέα Υόρκη.

Ο Γιώργος Κεσσανής, περιφερειακός διευθυντής της HIA στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε στο ΑΠΕ: "Η εταιρεία μας απέκτησε τα δικαιώματα από τις αμερικανικές αρχές να εξυπηρετεί τη γραμμή της Νέας Υόρκης από το αεροδρόμιο Κένεντι προς το αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος` και αντιστρόφως. Η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη, την Παρασκευή 24 Ιουνίου και θα αναχωρήσει την ίδια μέρα για την Αθήνα, με επιστροφή την επόμενη μέρα".

Τα αεροπλάνα που θα εξυπηρετούν την συγκεκριμένη πτήση θα είναι τέσσερα Airbus 340, με έτη κατασκευής από το 2001 μέχρι το 2003, ενώ οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, με την κατάργηση του μονοπωλίου στις πτήσεις από Αμερική προς την Ελλάδα, θα είναι αισθητά χαμηλότερες από τις υπάρχουσες.

Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη γραμμή θα ξεκινήσει με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, ενώ αναχώρηση της πτήσης από Αθήνα θα είναι στις 5:30 το απόγευμα και η ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Κένεντι θα είναι στις 9:30 το βράδυ, τοπική ώρα.

2011-05-28

enet.gr