Πλούσιο το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων

Μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, θέατρο, χορός και δωρεάν ξεναγήσεις με την υπογραφή του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων έρχονται να γεμίσουν το καλοκαίρι με... πολιτισμό.
 
Τον ετήσιο διαγωνιστικό θεσμό Mundial Del tango του Μπουένος Άιρες για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές παρουσιάζει για φέτος το Φεστιβάλ Τάνγκο Ακρόπολις (Tango Acropolis) 2011 στο Ζάππειο, εκεί όπου το κοινό θα παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα τάνγκο, εκθέσεις ζωγραφικής, επιδείξεις μόδας κ.ά. (1-5 Ιουνίου).
 
Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δρόμου θα παρουσιάσει διάφορες ομάδες καλλιτεχνών, μέσα από κάθε μορφή έκφρασης και τέχνης, όπως το κουκλοθέατρο, ο χορός, η μουσική, με την ιδιαιτερότητα ότι όλα θα παρουσιάζονται στο δρόμο (30 Ιουνίου-4 Ιουλίου).
 
Μουσικές εκδηλώσεις θα γεμίσουν 35 πλατείες και γειτονιές της Αθήνας, καθώς ο μεγαλύτερος μουσικός «ευρωπαϊκός θεσμός» ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλους τους μουσικούς χώρους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους έρχεται στην Αθήνα (20-23 Ιουνίου).
 
Τη φωτεινή πλευρά της ζωής επιδιώκει να αποκαλύψει το φετινό Athens Fringe Festival, στην Τεχνόπολη. Λογοτεχνία, θέατρο, χορός και χειροτεχνίες έχουν την τιμητική τους στο συμμετοχικό αυτό πανηγύρι, που ως στόχο έχει την αλληλεπίδραση με τον χώρο και τους περαστικούς, τη συνάντηση της Τέχνης με τη Δράση (20- 26 Ιουνίου).
 
Παιδική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου στις 15 Ιουνίου (11- 15 Ιουνίου).
 
Δωρεάν ξεναγήσεις πραγματοποιούνται όλο τον Ιούνιο, σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Αθήνας.
 

tanea.gr

2011-06-03