Στο Σύνταγμα και πάλι οι «Αγανακτισμένοι» μετά τα επεισόδια

Το δρόμο της επιστροφής στην πλατεία Συντάγματος πήραν από νωρίς το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι» μετά τη λήξη των επεισοδίων.

Εν αναμονή των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας τους.

Το απόγευμα, η κατάσταση στην πλατεία παραμένει μεν ειρηνική αλλά το τοπίο μαρτυρά το «κλίμα μάχης» που είχε επικρατήσει νωρίτερα, με τα σπασμένα μάρμαρα, τα καμένα σκουπίδια και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα με στόχο να περικυκλώσουν τη Βουλή, όπου θα ξεκινούσε η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, χιλιάδες συγκεντρωμένοι είχαν κατακλύσει ξανά το Σύνταγμα, ενώ το βράδυ έφτασε και μηχανοκίνητη πορεία με περίπου εκατό δίκυκλα.

Μέχρι τις 21:40, όταν και μεταδόθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού, αρκετός ήταν ο κόσμος και στους γύρω δρόμους που ειχε το βλέμμα στραμμένο στις τηλεοράσεις καταστημάτων και καφετεριών περιμένοντας τις δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οι «Αγανακτισμένοι» προχώρησαν το βράδυ σε πορεία, που πέρασε μπροστά από τα γραφίε του ΠΑΣΟΚ και τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, για να καταλήξει ξανά μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» της Σπάρτης σχεδιάζουν πορεία προς την Αθήνα, με προορισμό την πλατεία Συντάγματος για να καταθέσουν, όπως αναφέρουν, «συμβολικό μήνυμα για συνειδησιακή και πνευματική απελευθέρωση». Η πορεία θα ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής από το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη και θα φτάσει στο Σύνταγμα την Τετάρτη.

2011-06-16

tanea.gr