Τέταρτο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο των «Αγανακτισμένων»

Μια ακόμα ογκώδης συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και το Λευκό Πύργο την Κυριακή, στο πλαίσιο του 4ου πανευρωπαϊκού συλλαλητηρίου.

Στις 8 το βράδυ ξεκίνησε και η πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης με προορισμό την πλατεία Συντάγματος.

Νωρίς το απόγευμα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» έκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον και των ξένων τηλεοπτικών συνεργείων, καθώς δημοσιογράφοι από γερμανικά, γαλλικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος και καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν.

Η προσέλευση του κόσμου συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ το σύνθημα που κυριαρχεί είναι «Από την Ελλάδα έως την Ισπανία, όλη η Μεσόγειος να γίνει μια πλατεία».

Παράλληλα έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο ημερολόγιο που μετρά αντίστροφα τις ημέρες έως την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» της Ισπανίας σε μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Μαδρίτης.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» απασχολεί πλέον και τις δημοσκοπήσεις.

Οι ίδιοι οι αγανακτισμένοι πολίτες δηλώνουν, σε έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, ότι αποτελούν ένα ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας και όχι ένα κίνημα ανατροπής του πολιτικού συστήματος.

Οι πολίτες που συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος δηλώνουν στη συντριπτική τους πλειονότητα (88,7%) ότι οι αποδοκιμασίες ενάντια στο σύνολο των πολιτικών της χώρας τους βρίσκουν σύμφωνους και εκφράζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Μόλις το 7,9% πιστεύει ότι οι αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών θέτουν σε κίνδυνο τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

* Λίγο μετά τις 6 σταμάτησε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Αμαλίας, ενώ λίγο πριν τις 8 διεκόπη η κυκλοφορία και στη βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Ακαδημίας, όπως και στην Πανεπιστημίου μέχρι την Αμερικής.

2011-06-20

tanea.gr