Δρομολόγια ταλαιπωρίας και σήμερα στον ΗΣΑΠ

Ακόμη μια μέρα ταλαιπωρίας περίμενε χιλιάδες πολίτες που καθημερινά χρησιμοποιούν τα τρένα του Ηλεκτρικού για τις μετακινήσεις τους.

H συχνότητα των δρομολογίων φτάνει περίπου τα 15 λεπτά για το τμήμα Ομόνοια-Κηφισιά, ενώ για τη διαδρομή Ομόνοια-Πειραιάς η αναμονή είναι αισθητά μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ουρές και μεγάλος συνωστισμός στους συρμούς.

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται οφείλονται, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ, στην έλλειψη προσωπικού, μετά την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να προχωρήσει στη μετάταξη 144 εργαζομένων, σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο λόγω και της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, γεγονός που έχει στρέψει το επιβατικό κοινό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τις μετακινήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η μετάταξη των υπαλλήλων από τον ΗΣΑΠ οδήγησε στην καρατόμηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) Γιάννη Σπυράκου από τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση.

2011-09-12

newsit.gr