Λόφοι σκουπιδιών «πνίγουν» τους δρόμους της Αθήνας

Αφόρητη έχει γίνει η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας, καθώς τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί, λόγω των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα που διαμαρτύρονται για την απόλυσή τους λόγω λήξης των συμβάσεών τους.
 
Η κατάληψη στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται με τα απορρίμματα να μένουν αμάζευτα τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας, οπότε εκδικάζονται και οι υπόλοιπες προσφυγές των συμβασιούχων που ζητούν να παραμείνουν στις εργασίες τους.
 
Οι συμβασιούχοι επιτρέπουν την έξοδο των απορριμματοφόρων από το αμαξοστάσιο στην Ιερά Οδό μόνο για περιοχές υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως σχολεία, νοσοκομεία και λαϊκές αγορές. Αποκομιδή γίνεται, επίσης, στο ιστορικό και τουριστικό κομμάτι της πόλης, από την οδό Μάρνη μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης.
 
Εκτιμάται ότι περίπου 1.000 τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πρωτεύουσας, δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, όπως αναφέρει «Το Έθνος».
 
Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης κάλεσε την Τετάρτη τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν αποκλείσει το αμαξοστάσιο, να αποχωρήσουν επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά η κινητοποίησή τους στρέφεται κατά των κατοίκων της πόλης.

tanea.gr

2011-09-15