Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η Αθήνα

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ την Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς ακινητοποιημένα, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα παραμείνουν και τα ταξί. Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων ΟΣΕ και προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε αυτά, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις.

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης για «ξεπούλημα» των επιβατικών μεταφορών στα «μεγάλα συμφέροντα».

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο για την Παιδεία.

Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η Olympic Air  αλλά και η Aegean Airlines ανακοίνωσαν τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν αύριο και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι –μαζί με φοιτητές- θα συμμετάσχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στα Προπύλαια.

Εξάλλου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε τετράωρη στάση εργασίας (11.30 - λήξη ωραρίου), διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και για την υποβάθμιση της Παιδείας.

Στις 12.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια.

Εκεί θα δώσουν ραντεβού δάσκαλοι -που πραγματοποιούν αύριο 24ωρη απεργία, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -που πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας (11.00 - 14.00 και 14.00 - 17.00), φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων.

«Οχι» και σήμερα στην εργασιακή εφεδρεία

Εν τω μεταξύ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι φορέων, το προσωπικό των οποίων εντάσσεται στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Στο δυναμικό συλλαλητήριο οι διαδηλωτές ζήτησαν «να μπει τώρα ένα φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας», ενώ φτάνοντας έξω από τη Βουλή, κάποιοι εξ αυτών έκαψαν συμβολικά τα χαρτιά της εφορίας, που έλαβαν, για την έκτακτη εισφορά.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει το συντονιστικό τους όργανο για να αποφασίσει για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΙΝ - ΠΟΘΑ και των σωματείων ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΟΔΔΥ- ΕΟΜΜΕΧ - ΕΘΙΑΓΕ - ΟΠΕΓΕΠ - ΔΗΜΗΤΡΑ - ΗΔΙΚΑ, τόνισαν ότι τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί δεν αποσκοπούν στην ορθολογική αναδιάρθρωση των φορέων, αλλά στη δραστική συρρίκνωσή τους και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο, αλλά και στο στενό δημόσιο τομέα.

2011-09-21

naftemporiki.gr