Χωρίς μαζικά μέσα μεταφοράς τη Δευτέρα

Χωρίς τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς θα παραμείνει ουσιαστικά αύριο Δευτέρα η Αθήνα προκαλώντας την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της καθώς συγκαλούνται γενικές συνελεύσεις για νέες απεργίες μέσα στην εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, δηλ. σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Προαστιακό και Τραμ αποφάσισαν για αύριο Δευτέρα 24ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει πως όλα τα μέσα θα ακινητοποιηθούν.

Οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, αντιδρώντας στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο μεταξύ των σταθμών Πειραιάς - Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο - Κιάτο, καθώς και των λεωφορείων του προαστιακού της διαδρομής Κιάτο - Πάτρα.

Επίσης, τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν για περισσότερο από 5 ώρες, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν τη Γενική τους Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν με αφορμή το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση.

Η στάση εργασίας θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα λήξει στις 4 το απόγευμα, αλλά τα τρόλεϊ θα αποσύρονται από τους δρόμους τουλάχιστον μισή ώρα πριν από τις 11 και η κανονική λειτουργία τους θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας, δηλαδή στις 5 το απόγευμα.

Ακόμη, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, για να κάνουν τη δική τους γενική συνέλευση, για τους ίδιους λόγους.

Τέλος, Τρίτη και Τετάρτη έχουν εξαγγείλει επίσης απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί.

2011-09-26

enet.gr