67 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς

Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 67 χρόνων από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 12 Οκτωβρίου 1944. Παραδόξως, η Ελλάδα βρίσκεται και σήμερα υπό γερμανικό έλεγχο... με την απειλή της πτώχευσης.

Οι πόρτες του αρχαιολογικού χώρου άνοιξαν από τις 8 το πρωί, παρά την 48η απεργία της ΠΟΣΥΠΠΟ και την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν χιλιάδες τουρίστες που επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο.


Την πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία εκπροσώπησαν, μαζί με μέλη αντιστασιακών οργανώσεων, και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο υπουργός Άμυνας, Π.Μπεγλίτης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Ζούνη, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Επικρατείας ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρος Δαμιανός και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, η αντιδήμαρχος Νανά Σπυροπούλου, και εκ μέρους του περιφερειάρχη Αττικής η αντιπεριφεριάρχης Λιλίκα Βασιλάκου.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, περίπου 50 άτομα από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων πραγματοποίησαν σιωπηρή διαμαρτυρία δίπλα στο άγημα και με μαύρα ρούχα ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Ο Πολιτισμός πενθεί» μοιράζοντας φυλλάδια διαμαρτυρίας επισημαίνοντας τον συμβολισμό της επετείου, διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις και τον εργασιακό «μεσαίωνα».

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, έκλεισε στο τέλος της εκδήλωσης, ενώ όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί, Πέμπτη και Παρασκευή, λόγω της 48ης απεργίας της ΠΟΣΥΠΠΟ. Επιπλέον, προγραμματίζεται και αύριο συγκέντρωση των απεργών έξω από την Ακρόπολη.

2011-10-13

epikaira.gr