Χιονίζει στην Πάρνηθα και την Πεντέλη - Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Απαγορεύτηκε το πρωί της Τετάρτης ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Πάρνηθα και την Πεντέλη και το κρύο είναι τσουχτερό.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο μετά το τελεφερίκ της Πάρνηθας και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Αγιο Πέτρο.

Βροχές αναμένονται και την Τετάρτη, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας ενώ θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές και στα κεντρικά. Παράλληλα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού και κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά - ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά αυξημένη συννεφιά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία. Συγκεκριμένα, απαιτούνται αλυσίδες από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας- Δερβενίου, από το 1ο έως το 18,5ο χλμ. του δρόμου Γκούρας-Λυκουριάς και από το 1ο έως και το 20ο του δρόμου Γκούρας-Κιάτου.

Την Πέμπτη

Για την Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει πως στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.

Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αναμένονται νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο κεντρικό-νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, παγετός όμως θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρωινές τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

2012-01-11

tanea.gr