12.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης δεν θα πάνε σχολείο!

Aπλήρωτοι από πέρυσι οι τουριστικοί πράκτορες. Απειλούν να διακόψουν τις μεταφορές. "Σαθρό το σύστημα διαγωνισμών", λεει  o Π.Ψωμιάδης και ζητά άμεση νομοθετική λύση. Για ακόμη μια φορά η μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.
Πρόθεση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμών Μακεδονίας - Θράκης είναι να διακόψει τις μεταφορές 12.000 μαθητών λόγω τη μη καταβολής των περσινών οφειλων από σήμερα Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιαδης, ενημέρωσε για το θέμα με επιστολή του, τους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Η επιστολή κοινοποιείται στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιο και στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ε. Σώκο.

Ο κ.Ψωμιάδης, ζητά μέσω του NEWSIT, άμεση λύση με νομοθετική ρύθμιση.

"Το θέμα της προκύρηξης και του διαγωνισμου για τη μεταφορά των μαθητών απεδείχθει ότι είναι σαθρό. Πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή. Στην Ελλάδα το προβλημα μας ειναι η γραφειοκρατία και η σπατάλη. Με το ισχύον σύστημα διαγωνισμών ξοδεύει η χώρα μας διπλάσια χρήματα απ` οτι θα έπρεπε. Η πολιτεια πρέπει να φέρει μια τροπολογία στη Βουλή ώστε να λυθει το θέμα. Αυτό δεν μπορεί να καθυστερήσει. Εγώ προσωπικά εχω ζητήσει παράταση απο τους λεωφορειουχους, να δώσουν μια περίοδο ανοχής κάποιων ημερών. Το γρηγορότερο αυτήν την εβδομάδα, τα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών. να δώσουν λύση. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση. Αν δεν βρεθεί λύση θα ταλαιπωρηθούν όχι μόνο οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές και οι γονείς".

newsit.gr                                                                                           Τετάρτη 09.02.11