`Εκλεισε ο ιστορικός Κρικέλας στην Θεσσαλονίκη

Μετά από 70 χρόνια λειτουργίας ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης έκλεισε τις πόρτες του αφού ο ιδιοκτήτης του βγήκε στην σύνταξη.

Ο ιδιοκτήτης, Θανάσης Κρητικός, ανέλαβε την επιχείρηση μετά τον πατέρα του Γιώργο αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να βγεί στην σύνταξη. Τόσο από το ιστορικό μαγαζί στο Βότση, όσο και από το νέο στα Λαδάδικα πέρασαν οι πιο γνωστοί άνθρωποι στον κόσμο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ σε αξέχαστα γλέντια. Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιώργος Σεφέρης, Κατίνα Παξινού, Αλέξης Μινωτής, Μελίνα Μερκούρη, Ζυλ Ντασσέν, Μίκης Θεοδωράκης, Ντέμης Ρούσσος, Γιούρι Γκαγκάριν, Ρίτα Χέϊγουορθ, Φει Ντάναγουει, Σεζάρια Εβορα, όλοι είχαν δοκιμάσει τις απίθανες γεύσεις του.
Κυνήγι, φρέσκα ψάρια, μεζέδες πολίτικοι, λίγα από τα πιάτα που αποτελούσαν τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού.

Η ιστορία του Κρικέλα άρχισε το 1939 όταν ο τότε 22χρονος Γιώργος Κρητικός αποφάσισε ν` ανοίξει ένα μικρό ταβερνάκι στην εξοχική τότε περιοχή της Θεσσαλονικης, το Βότση.
Το "Κρικέλας" ήταν το παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει οι φίλοι του όταν ήταν μικρός. Ηταν ένα παιχνίδι που πετούσαν από μακριά κρίκους σε σίδερα μπηγμένα στο χώμα.

Το 1989 ο Γ. Κρητικός πέθανε σε ηλικία 67 ετών. 
 

newsit.gr