Συμμαχική κυβέρνηση «βλέπει» η Ντ.Μπακογιάννη σε περίπτωση πρόωρων εκλογών

Εξαιρετικά επικίνδυνη» για την οικονομία θεωρεί η Ντόρα Μπακογιάννη τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές τώρα. Ωστόσο παρατήρησε πως όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις, το πολιτικό σκηνικό δεν θα είναι ίδιο με το σημερινό και «ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης».

Σε ερώτηση ποια κόμματα θα συνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο μετεκλογικά, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε ότι την εντολή για συνεργασία τη δίνει ο λαός και αυτή θα γίνει με βάση συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και όχι στη βάση συμπεριφορών προσωπικοτήτων ή θέσεων που μοιράζονται.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επιτέθηκε παράλληλα στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι επί της ηγεσίας του «η ΝΔ του σήμερα είναι ένα κόμμα το οποίο ακολουθεί τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στον τρόπο έκφρασης και στο αντιμνημονιακό του πάθος».

Η ΝΔ, «ένα κόμμα το οποίο έχει κυβερνήσει την Ελλάδα, ένα κόμμα που ξέρει τι θα πει να κυβερνά και ξέρει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα δεν μπορεί να πολιτεύεται με υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα», είπε η κυρία Μπακογιάννη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι κ. Σαμαράς έχει ελάχιστη αξιοπιστία στην Ευρώπη επειδή καταψήφισε το Μνημόνιο.

tanea.gr