Ομιλία Σαμαρά, σε εκδήλωση προς τιμή του Αντώνη Παρίση

Σε εκδήλωση της ΝΔ προς τιμή του Αντώνη Παρίση, πρώην προέδρου των οργανώσεων του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πέθανε πριν από 7 χρόνια, μίλησε απόψε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η απόδοση τιμής έγινε με καθυστέρηση και αναφερόμενος στον Αντώνη Παρίση υπογράμμισε ότι ήταν «εμβληματική προσωπικότητα» και στενός φίλος του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, με καταγωγή και αυτός από τις Σέρρες.

«Ήταν πάντα του ολίγου και του ακριβού. Άμεσος και απλός. Ακτινοβολούσε πνεύμα και ήθος ταυτόχρονα. Ήταν αληθινά σοφός γι αυτό και ανεπιτήδευτος. Και βαθύτατα πολιτικός, χωρίς ο ίδιος να θελήσει ποτέ να γίνει πολιτικός. Ο ίδιος δεν θέλησε αξιώματα. Απέρριψε πολλές φορές προτάσεις να πολιτευθεί, είχε σίγουρη την εκλογή αλλά δεν το επιδίωξε ποτέ», είπε ο κ. Σαμαράς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε το βιβλίο του δημοσιογράφου Μιχάλη Στρατάκη, με τίτλο «Αντώνης Παρίσης. Ο Αντώνης της καρδιάς μας», από τις εκδόσεις «Γερμανός». Για το βιβλίο και τον Α. Παρίση μίλησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, ο Κώστας Μαμέλης, πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, ο συγγραφέας και ο Αντώνης Δούδος που συντόνισε τη συζήτηση.

 Παραβρέθηκαν βουλευτές της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, ο Αχιλλέας Καραμανλής και πολλά κομματικά στελέχη.

agelioforos.gr