Τάξη στα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, με «πιλότο» την Ικτίνου


«Τάξη» στα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία «καταλαμβάνουν» παράνομα δημόσιο χώρο, επιχειρεί να βάλει η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, αρχής γενομένης από τον πεζόδρομο της οδού Ικτίνου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως «πιλότος» και για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις.

Όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να λειτουργούν με κανόνες σεβαστούς από όλους αλλά και συνεχείς ελέγχους από την πλευρά του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, ανέφερε πως για την οδό Ικτίνου -που θα αποτελέσει μοντέλο λειτουργίας και για άλλους δρόμους- απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα κατά μήκος των σχολείων που βρίσκονται στην περιοχή, ορίζεται ελάχιστη απόσταση από τις οικοδομές, ενώ τα τραπέζια και οι καρέκλες θα τοποθετούνται μόνο στη μια πλευρά του καταστήματος ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για τους πεζούς αλλά και για οχήματα, όπως πυροσβεστικά και ασθενοφόρα.

Ο κ. Κουράκης τόνισε πως ο δήμος ελέγχει συνεχώς την περιοχή ώστε να μην παραβαίνουν το νόμο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Ωστόσο, εκφράστηκαν διαμαρτυρίες από τους κατοίκους αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων για την υπάρχουσα κατάσταση στον πεζόδρομο.

agelioforos.gr