Τι είπαν Σαμαράς-Ψωμιάδης

Σταθερά στο πλευρό του Περιφερειάρχη δηλώνει η Ν.Δ. με τον Αντώνη Σαμαρά που βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και δηλώνει την αγάπη του κόμματος στο πρόσωπό του
μετά τη θερμή όπως περιγράφεται συνάντηση που είχαν αμέσως μετά την άφηξη του προέδρου στη Συμπρωτεύουσα.
Ο Αντώνης Σαμαράς στάθηκε ωστόσο ιδιαίτερα στα προβλήματα του Καλλικράτη μιλώντας για ένα σύστημα που καταρρέει:
“ Μιλήσαμε με το φίλο Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον Περιφερειάρχη μας. Του δηλώσαμε την αγάπη που έχει όλη η Νέα Δημοκρατία γι’ αυτόν. Μιλήσαμε, όμως, και για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις Περιφέρειες γενικότερα.
Είναι μία κατάσταση, η οποία από πλευράς θεσμικής, αλλά και από πλευράς εκτέλεσης, καταρρέει. Και είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συνεχίσουμε να το θέτουμε και στη Βουλή και στον Ελληνικό λαό, προκειμένου να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργήσει αυτός ο νέος θεσμός γενικότερα. Γιατί έργα δεν γίνονται, εξελίξεις δεν υπάρχουν. Τους είχαμε προειδοποιήσει. Σήμερα ο κόσμος το ζει. Ελπίζω αύριο η κυβέρνηση να αλλάξει μυαλά και να καταλάβει το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με το νέο αυτό θεσμό γενικότερα.”
Ο Π. Ψωμιάδης από την πλευρά του δήλωσε την ευχαρίστησή του για τη στήριξη του κόμματος, μιλώντας με θερμά λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά:
“Πολλές ευχαριστίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε όλο το κόμμα, ιδιαίτερα στον Πρόεδρό μας τον Αντώνη Σαμαρά γιατί και πριν και μετά τη δίκη ήταν δίπλα μου. Συνεχίζει να είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και όπως έχω δηλώσει και εγώ, είμαι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι η κυρίαρχη σήμερα δύναμη, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ολόκληρης της κεντροδεξιάς.”

newit.gr