Οργή, αντιδράσεις και επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τους οπαδούς του Ηρακλή

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από εξοργισμένους οπαδούς του Ηρακλή, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορείες από το Κατσάνειο προς το δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ στο ύψος της ΧΑΝΘ και της Τσιμισκή.

Ομάδα ατόμων εκτόξευσε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και αυτοί απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ορισμένοι από τους οπαδούς έβαλαν φωτιές σε κάδους και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα και στάσεις λεωφορείων.

Νωρίτερα, χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Αγίου Δημητρίου έχοντας ξεκινήσει μια πορεία διαμαρτυρίας, απρογραμμάτιστη, με αφορμή την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας στην Φούτμπολ Λιγκ, μετά την σχετική απόρριψη της έφεσης του συλλόγου της Θεσσαλονίκης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Έκλεισαν όλες οι έξοδοι προς τον περιφερειακό και επικρατεί ένα γενικό κυκλοφοριακό κομφούζιο, με αντιδράσεις οργής των συγκεντρωμένων.

Στα κιγκλιδώματα του «Κατσάνειου» αθλητικού κέντρου έχει απλωθεί σημαία της Fyrom και αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν από την ομάδα να «μετακομίσει» στην γειτονική χώρα. «Τουλάχιστον εκεί θα μας σέβονται», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μεταξύ των χιλιάδων οπαδών βρίσκονται και παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως οι Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Κανακούδης, Τσίτας κ.α.

Έχουν ήδη αναφερθεί ζημίες σε κάδους με εστίες φωτιάς ακόμα και σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ ενώ ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης όπως και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση των οργισμένων οπαδών ώστε να μην υπάρξουν ζημίες σε ανεύθυνους και ανυποψίαστους πολίτες. Η πορεία των φίλων του Ηρακλή είναι σε εξέλιξη.

2011-05-05

agelioforos.gr