Τροχαία παράβαση του πρόξενου στη Θεσσαλονίκη...τάραξε τα Σκόπια

Σε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας προς την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, προέβη χθες το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αναφορικά με τον αστυνομικό έλεγχο στοιχείων του προξένου της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη, Τόμισλαβ Ντιμίτροφσκι, λόγω τροχαίας παράβασης από την πλευρά του τελευταίου.

Ο κ. Ντιμίτροφσκι, οδηγώντας με το αυτοκίνητο του, παραβίασε ερυθρό σηματοδότη σε δρόμο έξω από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον σταματήσει. Κατά τον έλεγχο της αστυνομίας, ο κ. Ντιμίτροφσκι δεν έφερε μαζί μου το δίπλωμα οδήγησης.

Τα φιλοκυβερνητικά κυρίως ΜΜΕ των Σκοπίων παρουσίασαν το όλο θέμα ως "διπλωματικό σκάνδαλο" και ως "απαξιωτική συμπεριφορά" από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας προς το πρόσωπο του προξένου της ΠΓΔΜ.

Η κ. Παπαδοπούλου εκλήθη στο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, το οποίο εξέφρασε δυσαρέσκεια για "μη προσήκουσα συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας" προς τον πρόξενο της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη, "εξαιτίας υποτιθέμενης τροχαίας παράβασης" και έκανε λόγο για "παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης", η οποία αφορά τη διπλωματική ασυλία.

Παράλληλα, το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το ΥΠΕΞ της Ελλάδας, για την έγκαιρη αντίδρασή του, που είχε ως αποτέλεσμα, η αστυνομία να επιτρέψει στον κ. Ντιμίτροφσκι να συνεχίσει την πορεία με το αυτοκίνητο του.

Η κ. Παπαδοπούλου, μετά την επίδοση του διαβήματος διαμαρτυρίας, σε δηλώσεις τις προς τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημείωσε για το συγκεκριμένο περιστατικό ότι ο κ. Ντιμίτροφσκι παραβίασε πολλαπλώς τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που ισχύουν στην Ελλάδα.

"Η αστυνομία διεξήγε τη συνήθη σ` αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων και τον άφησε να φύγει. Ο κ. Ντιμίτροφσκι δεν εξήλθε καν από το αυτοκίνητό του", συμπλήρωσε η κ. Παπαδοπούλου.

"Πιστεύω ότι, σε κάθε κοινωνία, οι κανόνες θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Θεωρώ, ότι σε τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα πρέπει να προσδίδεται πολιτική χροιά και να χρησιμοποιούνται για την πρόκληση πολιτικών εντάσεων. Η Ελλάδα θέλει και επιδιώκει καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα", ανέφερε ακόμη η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

2011-05-12

agelioforos.gr