Τι θα γίνει με την ομάδα Μπόλαρη στην περιφέρεια

Οριστική λύση στο θέμα της εκπροσώπησης της παράταξής του στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας καλείται να δώσει ο Μάρκος Μπόλαρης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υφυπουργού Υγείας στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για ένα ανοιχτό ζήτημα εδώ και καιρό, καθώς, λόγω αρχικά των υποχρεώσεών του στη Βουλή και αργότερα στην Προανακριτική Επιτροπή του Κοινοβουλίου για τα υποβρύχια από τη θέση του προέδρου της, αδυνατούσε να παρακολουθήσει τις διεργασίες σε επίπεδο περιφέρειας. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές γκρίνιες στους κόλπους των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της ομάδας του, παρά το γεγονός ότι άτυπα ρόλο συντονιστή ασκεί ο ο Γιώργος Πασχαλίδης.

Η απαίτηση, μάλιστα, για «ξεκαθάρισμα του τοπίου» έχει γίνει εντονότερη από χτες, κατόπιν της ορκωμοσίας του νέου υφυπουργού. Εκλεγμένοι σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιό του ζητούν επί της ουσίας να παραιτηθεί από επικεφαλής και να οριστεί άλλος στη θέση του, ώστε η «παράταξη απερίσπαστη να ασκήσει το ρόλο της στο χώρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», όπως λένε.

Ωστόσο, ο κ. Μπόλαρης δε φαίνεται να έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις του. Μιλώντας χτες στον «Α», τόνισε ότι στα σχέδιά του είναι η σύγκληση εντός του μήνα γενικής συνέλευσης της παράταξης και η ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου. Ερωτηθείς, όμως, αν στις προθέσεις του είναι ν` αποχωρήσει από το τιμόνι της ομάδας, αν και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, απέφυγε προσεκτικά να απαντήσει. «Θα το δούμε τις επόμενες μέρες», αρκέστηκε να πει.

Στο μεταξύ, αναφορά στην απουσία του από το περιφερειακό συμβούλιο κάνει και ο εν αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συγχαρητήρια επιστολή που του έστειλε. «Δυστυχώς, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θα στερηθεί της παρουσίας σας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, όπως συνέβη και τους τελευταίους μήνες λόγω των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεών σας», σημειώνει. Τον καλεί δε να βοηθήσει την περιφέρεια «τόσο από την κυβερνητική θέση την οποία πλέον κατέχετε αλλά και ως μέλος της κυβέρνησης, δεδομένου ότι -όπως γνωρίζετε καλά- η υπόθεση του ``Καλλικράτη`` σχεδόν εγκαταλείφθηκε τους τελευταίους μήνες από τα αρμόδια υπουργεία».

2011-06-18

agelioforos.gr