Αρνητικός ο εισαγγελέας στην προσφυγή του Μ. Λεμούσια, κατά της προσωρινής κράτησης

Τη διατήρηση του μέτρου της προσωρινής κράτησης που έχει επιβληθεί σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπόθεση του ελλείμματος των 51,4 εκατ. ευρώ στο δήμο, εισηγείται στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.

Ο εισαγγελέας απορρίπτει την προσφυγή που κατέθεσε ο Μ. Λεμούσιας κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, με το οποίο οδηγήθηκε μετά την απολογία του στις φυλακές Διαβατών, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό του, ότι υπάρχουν επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του κατηγορουμένου.

Για την τύχη της προσφυγής θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Στο μεταξύ, μετά από σχετικό αίτημα του γ’ ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου θα εξεταστεί την ερχόμενη Τετάρτη κατ’ αντιπαράσταση με τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου και προσωρινά κρατούμενο για την ίδια υπόθεση Παναγιώτη Σαξώνη.

2011-06-21

AGELIOFORS.GR