«Πόνταραν» σε ύποπτα ματς

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών της Θεσσαλονίκης τέθηκαν 16 παίκτες στοιχήματος οι οποίοι φέρονται να είχαν σχέσεις με τα μέλη του κυκλώματος των στημένων αγώνων.

Ηδη με εισαγγελική παραγγελία προς τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ζητήθηκε να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί εάν τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία πόνταραν σημαντικά χρηματικά ποσά σε χαρακτηρισμένα ως «ύποπτα» ποδοσφαιρικά παιχνίδια, είχαν πληροφόρηση για την έκβαση των αποτελεσμάτων.

Την έρευνα διέταξε ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Κωνσταντίνου, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, ο οποίος με την έγγραφη παραγγελία του προς την ΕΛΑΣ ζητά να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 16 συγκεκριμένοι παίκτες, όπως προκύπτει και από τις σχετικές λίστες του ΟΠΑΠ, φέρονται να κέρδισαν συνολικά χρηματικό ποσό που φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους αγώνες που «πονταρίστηκαν» δυνατά από τους φερόμενους ως εμπλεκομένους ήταν και το ματς κυπέλλου μεταξύ του Αγροτικού Αστέρα και της Καβάλας, ο οποίος έγινε τον Οκτώβριο του 2009. Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μπει στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών από τον Ιούνιο του 2010, καθώς ο ΟΠΑΠ είχε καταβάλει κέρδη σε παίκτες συνολικά στο ποσό των 382.000 ευρώ. Μάλιστα είχε διαπιστωθεί από την έρευνα ότι τα μεγαλύτερα ποσά παίχτηκαν σε 16 πρακτορεία, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης στη Βέροια και στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Θα καταθέσουν

Στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι 16 παίκτες που φέρονται να εμπλέκονται, ενώ θα ελεγχθεί εάν τα συγκεκριμένα άτομα είχαν διασυνδέσεις και επαφές με τους κατηγορουμένους που έχουν προκύψει από την έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών. Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από δικαστικές πηγές, σε αρκετά δελτία στοιχήματος υπάρχουν και αγώνες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα με τα ύποπτα ματς. Οπως έγινε γνωστό, οι 16 ύποπτοι, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν να δώσουν κατάθεση ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, δεν έχουν σχέση με αθλητικά σωματεία, ούτε ως παράγοντες ούτε ως αθλητές ούτε ως προπονητές. Η συγκεκριμένη δικογραφία διαβιβάστηκε στη Θεσσαλονίκη από την Εισαγγελία Αθηνών, καθώς διαχωρίστηκε από τη βασική που έχει σχηματιστεί για το κύκλωμα των στημένων αγώνων. Παρόμοια έρευνα αναμένεται να διενεργηθεί και στη Βέροια, καθώς αντίστοιχα στοιχεία αναμένεται να διαβιβαστούν στην εκεί Εισαγγελία Πρωτοδικών.

agelioforos.gr

2011-07-15