Αντ. Σαμαράς: Ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις

Μόνη λύση είναι οι εκλογές, τόνισε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν στη Νέα Δημοκρατία «ισχυρή εντολή».

«Οσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση πρέπει να γνωρίζουν ότι τέτοιες λύσεις είναι εύθραυστες. Ζητώ ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις», υπογράμμισε. «Θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Έχετέ μου εμπιστοσύνη, δεν σκύβουμε το κεφάλι, οι Έλληνες μπορούμε», συνέχισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την ανάγκη να μπει ένας τέλος στην κατηφόρα της ύφεσης και «να στρίψουμε το τιμόνι της χώρας στην ανάκαμψη», διαφορετικά όπως είπε, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε «το παραπεταμένο αποπαίδι της Ευρώπης το κλοτσοσκούφι του κάθε κερδοσκόπου».

«Γνωρίζω ότι η ανηφόρα θα συνεχιστεί για καιρό γι’ αυτό πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος απορρίπτει το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων.

Παράλληλα εξαπέλυσε πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι όχι μόνο διαλύει την οικονομία και κατεδαφίζει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, αλλά πυροδοτεί και κοινωνικές εκρήξεις.

Την επέκρινε ακόμη για το νέο φόρο, το νέο «χαράτσι» όπως είπε στα ακίνητα, «που στρέφεται κατά της μικρής ιδιοκτησίας» και επιβάλλεται εξαιτίας της αδυναμίας του οικονομικού επιτελείου να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.

«Δεν λέω στον κόσμο να μην πληρώσει το νέο χαράτσι, λέω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να το πληρώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν αναστηλώνεται με αυτόν τον τρόπο η αξιοπιστία της χώρας.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και ότι θα μείνει στο ευρώ . «Κανείς δεν επιδιώκει ή δεν εύχεται να φύγει η χώρα από το ευρώ», τόνισε, ενώ απέρριψε της αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι η ΝΔ επενδύει στην κρίση.

«Τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ κανένας από τη ΝΔ. Είμαστε το πρώτο και πιο ευρωπαϊκό κόμμα. Όταν κάποιοι άλλοι κραύγαζαν στους δρόμους, εμείς βάλαμε την Ελλάδα στο ευρώ», επισήμανε.

Απαντώντας στην κριτική που έχει ασκηθεί στη ΝΔ για την επιλογή της να μη συναινέσει στην οικονομική πολιτική παρατήρησε ότι ο ίδιος πιστεύει στην Ευρώπη της δημοκρατίας.

«Όταν διαφωνούμε το λέμε (…) Όλες οι μεγάλες συγκλίσεις ξεκίνησαν στην Ευρώπη από διαφωνίες. Εγώ υπερασπίζομαι τη χώρα μου δεν τη διασύρω, δεν βγαίνω να πω ότι είναι διεφθαρμένη», συμπλήρωσε. «Εφαρμοστηκε λαθος πολιτική έπρεπε να σιωπήσω, να προσυπογράψω το λάθος;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα βέλη και προσωπικά στον Πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για «χονδροειδή ψέματα» κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ Υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «τάχα φυγομάνησε το 2009», αν και όπως είπε, ο ίδιος ήταν που εκβίασε τον ελληνικό λαό. «Δεν θα σας πω λεφτά υπάρχουν, άλλοι τα έλεγαν αυτά», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του». «Η φράση `λεφτά υπάρχουν` είναι η τελευταία μεγάλη απάτη του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού», συνέχισε.

Καταλόγισε επιπλέον στην κυβέρνηση ότι με την αποτυχημένη πολιτική της δημιουργεί απογοήτευση και πυροδοτεί εκρήξεις. «Λειτουργούν διχαστικά, δημιουργούν κοινωνικό αυτοματισμό, αντί να ενώνουν διχάζουν τις κοινωνικές ομάδες», τόνισε.

Επισήμανε ακόμη ότι η ΝΔ είναι αντίθετη σε κοινωνικές εκρήξεις, αφού, όπως είπε, «καμία οργή δεν δικαιολογεί να χτυπάς το καράβι όταν μάλιστα είσαι μέσα κι εσύ». «Η διαμαρτυρία όταν είναι ενωτική είναι αήττητη», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην εργασιακή εφεδρεία τόνισε ότι με τον τρόπο που εφαρμόζεται είναι «μόνον κατ΄ όνομα» και οδηγεί σε μαζικές απολύσεις έναν χρόνο μετά».

Εξέφρασε επίσης την αμφιβολία για το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει τον επόμενο χρόνο τις αποζημιώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν, είπε «όχι» στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και εξήγησε πως η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία προβλέπει μία ή δύο τριετίες, στις οποίες θα γίνεται επανεκπαίδευση και δεν σημαίνει απολύσεις.

Διαμήνυσε επιπλέον ότι η ΝΔ δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει να γίνει η εργασιακή εφεδρεία «αλά ΜΚΟ» με κομματικά κριτήρια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ως πρωθυπουργός στην κήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), έπειτα από την απαραίτητη προεργασία.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα αποκαταστήσει τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας ως επιτελικά και διοικητικά κέντρα άμεσης διεκπεραίωσης, σχεδιασμού κι επενδύσεων δίπλα στον Πρωθυπουργό για «να τελειώνουμε με το "ράβε ξήλωνε" της κυβέρνησης Παπανδρέου», όπως είπε.

2011-09-17

naftemporiki.gr