Σούπερ Λιγκ : Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι

Μισή ώρα μπάλα έπαιξε ο ΠΑΟΚ και «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη μέχρι σήμερα αήττητη ΑΕΚ. Στο μεγάλο παιχνίδι της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ένωση με το επιβλητικό 3-0, αποτέλεσμα που της έδωσε το δικαίωμα να απολαμβάνει από σήμερα τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα. Ο Βιεϊρίνια στο 16΄, ο Αθανασιάδης στο 37΄ και ο Σαλπιγγίδης στο 45΄ ήταν οι σκόρερ του «Δικεφάλου του Βορρά».

    Ομάδα φτιαγμένη για να κτυπήσει στα ίσια το πρωτάθλημα είναι ο εφετινός ΠΑΟΚ. Από το ξεκίνημα της περιόδου, σε Ελλάδα και Ευρώπη, το συγκρότημα του Λάσλο Μπόλονι παρουσιάζει μία εξαιρετική σταθερότητα στο παιχνίδι του. Αμυντικά, εάν εξαιρέσει κανείς το ματς στο Παγκρήτιο, πολύ δύσκολα δέχεται γκολ, Φωτάκης και Πάμπλο Γκαρσία κάνουν σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή, ενώ επιθετικά η τριπλέτα Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά. Μία τέτοια ομάδα ήταν αδύνατο να μην κάνει...πάρτι στην χάρτινη άμυνα της Ενωσης. Ό,τι ώρα ήθελαν οι πλάγιοι μπακ του ΠΑΟΚ (Ετο και Λίνο) δημιουργούσαν ρήγματα έχοντας απέναντί τους τους Καράμπελα και Γεωργέα, ενώ οι Μανωλάς και Δέλλας, πολύ απλά δεν υπήρχαν στο γήπεδο.

    "Μουδιασμένο" ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων, αλλά πολύ γρήγορα το ντέρμπι μετατράπηκε σε "παράσταση για ένα ρόλο". Δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το πλασέ του Βιεϊρίνια (1-0), μετά το σουτ του Φωτάκη κι ενώ η μπάλα είχε αλλάξει πορεία και στρώθηκε στον Πορτογάλο. Οι φωνές των φιλοξενούμενων για οφσάιντ του σκόρερ ήταν λανθασμένες, καθώς ο Βάργκας είχε ξεχαστεί στην άμυνα και καθυστέρησε να τραβηχτεί μετά την ενέργεια του Φωτάκη.

    Το ματς, μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, άνοιξε κυρίως από την πλευρά της ΑΕΚ που ζήτησε την ισοφάριση και θα μπορούσε να φτάσει στο στόχο της, στο 21΄, μετά την άστοχη έξοδο του Κρέσιτς και την κεφαλιά του Κάλα. Ο Κοντρέρας είχε «διαβάσει» την φάση κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα την απομάκρυνε σωτήρια. «Υποθήκη» για τη νίκη έβαλε ο ΠΑΟΚ στο 37΄, όταν από γύρισμα του Ετο, ο Αθανασιάδης σαν σε προπόνηση πέτυχε το 2-0. Το 3-0 στο 45΄, με το πλασέ του Σαλπιγγίδη μετά τη χαμηλή σέντρα του Λίνο, επιβεβαίωσε την πλήρη ανωτερότητα του ΠΑΟΚ έναντι της ΑΕΚ, η αμυντική γραμμή της οποίας απουσίαζε από την Τούμπα για 30 λεπτά.

    Οι αλλαγές του Χιμένεθ στο δεύτερο μέρος δεν έφεραν ούτε καν τη μείωση του σκορ για την Ένωση, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι «κατέβασαν ταχύτητα» και με τον τρόπο που αγωνίστηκαν ήταν προφανές ότι είχαν το μυαλό τους στο προσεχές ευρωπαϊκό τους παιχνίδι (Πέμπτη).

    Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)

    Κίτρινες: Κρέσιτς, Αρίας, Αθανασιάδης - Βάργκας, Καράμπελας, Δέλλας, Κάλα, Μάκος

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας (61΄ Χοσέ Κάρλος), Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46΄ Γκερέιρο), Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος (46΄ Μπέλεκ).

    ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Έτο, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (65΄ Σπαντάτσιο), Βιεϊρίνια (84΄ Σνάουτσνερ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (77΄ Γεωργιάδης).

2011-09-26

agelioforos.gr