Συμμετοχή του δήμου σε έρευνα για τον τρόπο διαχείρισης του νερού

Το υδάτινο αποτύπωμα κάθε τόπου, και συγκεκριμένα τον τρόπο διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων του, επιχειρεί να προσδιορίσει έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Δίκτυο Μεσόγειος SOS» για την αποτύπωση της σχέσης κάθε νοικοκυριού με τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο, το νερό.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στην έρευνα καλεί όλους τους πολίτες να μετάσχουν στην έρευνα που διεξάγεται κατά το μήνα Φεβρουάριο, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο της οργάνωσης.

Η συμμετοχή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, είτε από σχετική παραπομπή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης είτε απευθείας από την ιστοσελίδα του Δικτύου Μεσόγειος ΣΟΣ http://www.medsos.gr/erevnanero.

Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα έντυπης συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου, το οποίο μπορεί να προμηθευτούν οι πολίτες τόσο από τη γραμματεία της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Ελευθέρων Χώρων όσο και από τις έξι δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε σχετική δήλωση, επισημαίνει ότι το υλικό της έρευνας θα είναι χρήσιμο, ώστε να προωθηθούν με εμπεριστατωμένα στοιχεία τα απαιτούμενα βήματα για την ορθολογική χρήση και τη αειφορική διαχείριση του νερού.

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα παρουσιαστούν από το «Δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ» κατά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού τον Μάρτιο του 2012, ενώ βάσει αυτών και σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξοικείωση του κοινού με ζητήματα καθημερινής χρήσης, εξοικονόμησης, ανακύκλωσης και διαχείρισης του νερού.

2012-02-18

agelioforos.gr